El Caja Laboral s'ha aprofitat d'un Barcelona que s'ha mostrat la seva pitjor cara després de catorze triomfs consecutius, i s'ha emportat un triomf sense pal·liatius (67-69), encara que en l'últim quart ha vist perillar en algun moment la victòria.

El Basconia necessitava un partit gran per refer-se i el Palau es presentava com una pista propicia per a això, i més quan el rival venia de batre's en un dels partits més durs que ha hagut d'afrontar, davant del Khimki rus en el 'Top16'.

Davant d'un desencert desconegut per part blaugrana, l'equip basc ha trobat en Lampe el jugador desequilibrant, que amb quatre cistelles gairebé consecutives ha propiciat un parcial de 2-8 per al Caja Laboral, que ha obert una petita bretxa davant els desajustos barcelonistes.

Fallades en el rebot i nuls en atac, el Barcelona ha estat desdibuixat durant uns minuts fins que un parcial de 7-0, amb cistella final de Jawai, l'han col·locat per primera vegada per davant (9-8), a falta de 3:33 per a la conclusió del primer quart, en el que els dos equips, excepte alguns moments de lucidesa, han mostrat una imatge penosa.

Després d'arribar amb empat a catorze, i amb Lampe a la banqueta amb dues faltes, va arrencar el segon quart sense que els dos equips trenquessin amb una inèrcia impròpia de dos conjunts d'elevat nivell.

Ha obert el marcador Pleiss i l'ha tornat a empatar Rabaseda (16-16) per entrar novament en un forat negre, en el que els atacs s'han convertit una successió imparable d'errors en els dos equips, fins que a falta de 5:40, dos triples seguits de Bjelica i Causeur més una cistella de dos d'aquest últim van fer saltar totes les alarmes al Barça per un parcial de 0-8 (16-24).

Després d'atacs erràtics i una pobra conducció del joc per part de Huertas, Xavi Pascual va demanar temps i va canviar el base per donar entrada a Sada. El Barça, de la mà de Tomic i, especialment, per part de Pete Mickeal, ha trobat cistella en un moment en què també ha trencar un 0 de 6 en triples amb un endins de Abrines (27-28).

La intensitat ha aparegut en el segon temps, en el que el Barça ha intentat trencar el ritme lent amb atacs llarguíssims que oferia el Basconia, però els blaugranes han tornat a uns números nefastos en encert, que aquesta vegada sí que ha resultat letal, ja que l'equip basc, de la mà d'un inspiradíssim Nocioni i, sobretot, de Causeur, han catapultat al seu equip fins a rendes d'onze punts (38-47).

El neguit barcelonista no la ha sabut recompondre Xavi Pascual malgrat els temps morts, i d'esperar una reacció del desangelat Oleson, qui no ha entrat gairebé en joc i de qui s'esperava que anotés davant l'absència del descartat Joan Carles Navarro. Ha acabat el xoc amb només dos punts.

El tercer quart s'ha tancat amb un 42-52, i ha estat en l'arrencada de l'últim acte en el qual s'ha vist al millor Barça, igual d'atrevit, però aquesta vegada encertat: dos triples de Saras i Wallace i una cistella de Jawai han pogut un emocionant 50-52.

Els triples han aflorat en el conjunt blaugrana (Lorbek i Huertas), però ha sorgit novament Nocioni, San Emeterio i N. Bjelica per fer surar sempre els seus.

Malgrat les opcions que han tingut els blaugranes, en les que Tomic ha desbaratat algunes clares, el Basconia ha vist clar que el Barça no l'anava a arrabassar la victòria, amb la qual es consolida encara més en el segon lloc i reforça la diferència de punts amb els blaugranes, als quals ja van guanyar a Vitòria d'onze.