En un duel per a valents a Avià, jugat en ple Carnestoltes i assignat a la jornada suspesa pel fred d'ara fa un parell de setmanes, el Figueres s'ha hagut de treure de mala gana la disfressa de gladiador victoriós quan ja havia comprovat que li anava a mida. En un terreny de joc llastimós, en què encertar on es dirigirà el bot de la pilota és una juguesca, als unionistes els ha faltat ímpetu dins de l'àrea en el tram inicial, en què haurien pogut deixar el pastís al forn.

Teixi s'hauria pogut fer un tip d'alçar els braços durant els primers quaranta-cinc minuts i, en canvi, s'ha cansat de posar-se les mans al cap, després de veure que totes les accions ofensives del seu equip que ha decorat s'esfumaven lluny de la xarxa (1', 21', 24' i 34'). Pedro del Campo, també molt actiu al primer temps, quan el Figueres ha trobat molt camp per córrer a l'esquena dels defensors locals, ha etzibat dos xuts matiners que no han tingut la direcció idònia però que ben bé haurien pogut suposar alguna cosa més (4' i 6'), en una primera meitat amb to figuerenc -l'Avià ha fet servir el salabret per despenjar els múltiples globus de Sucias, tot esperant la inspiració de Noguera. Un tir del mateix Sucías que Ureña ha rebutjat amb problemes (14') i una rematada de Noguera que el porter s'ha tret del damunt com ha pogut després que un talp l'enverinés en el bot (45') han estat les dues úniques arribades dels de casa.

En el segon acte, els d'Arnau i Punsí no han ensenyat la mateixa cara. L'Avià, tossut però sense enginy, ha endevinat la caiguda de més pilotes amb neu, i ha estat capaç d'esmorteir la bona feina en atac de la Unió, que no ha tingut continuïtat. De fet, tot plegat s'ha subhastat en l'última embranzida. Abans, un tir de Sucias que Ureña ha desviat amb dificultats (53') i un de Moñino amb l'esquerra -la pilota ha trigat molt a baixar després del control- que ha marxat per damunt del travesser (61') han ocupat el capítol de situacions de perill d'uns i altres, fins que el xoc s'ha desbocat.

Quan el Figueres començava a adonar-se que a la primera meitat havia perdut el temps, Pol Compte, sol com una òliba, ha xutat amb l'ànima molt desviat (70') i, poc després, l'àrbitre corregia un dubte per mans d'un jugador local dins de l'àrea assenyalant falta de Teixi en l'atac (79'). I llavors ha aparegut Sile, per sacsejar la coctelera. Recent aparegut al camp, li ha faltat mig dit per empènyer a la xarxa una centrada de Pol des de l'esquerra (80'), però ho ha resolt fent el 0-1 en el compte enrere recollint una pilota que circulava per l'àrea local sense sentit (87'). Però al Figueres li ha sobrat atabalament per conservar un botí de luxe, i en la darrera acció del partit, en l'últim minut de l'afegit, Noguera ha ajustat la pilota al pal esquerra amb un bon tir creuat glaçant el ritme cardíac dels unionistes (90').

UE Avià: Dani, Pol, Riki, Cortizo (Miguel, 88'), Sucias, Revilla, Salla (Àlex, 60'), Soler, Raúl (Guijarro, 64'), Miki López i Noguera.

UE Figueres: Ureña, Alforcea, Murga (Karam, 46'), Ferran Grau, Teixi (Sile, 79'), Moñino (Aleix, 72'), Ricard Ferrer, Adrià Serra, Argi, Pedro i Toti (Pol Compte, 60').

Àrbitre: Joel Gurrera Farnos, de Tarragona, amb Óscar Alsina Hernández i Leminyer J. Puentes Senan com a assistents. Ha amonestat Noguera, de l'Avià, i Moñino, Adrià Serra i els dos tècnics, Arnau Sala i Xavi Punsí, de la Unió.

Gols: 0-1: Sile (87'); 1-1: Noguera (90').