El Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid s'enfronten aquest dissabte en un derbi al Santiago Bernabéu al qual els blancs arriben amb el pes de la història recent i la seva bona ratxa a favor i amb els blanc-i-vermells com a víctimes i gairebé resignats a la seva sort.

Dotze anys sense guanyar a l'etern rival s'han convertit ja en un greu malefici que l'Atlètic de Madrid vol trencar en la seva visita al Santiago Bernabéu, però no només la història està en contra sinó també les diferents ratxes.

Molts aficionats no saben el que és que l'Atlètic de Madrid s'imposi al Reial Madrid, ja que cal remuntar al 30 d'octubre de 1999 quan van aconseguir assaltar el Bernabéu, en una temporada en què després es va certificar el descens al 'infern' de Segona Divisió.

A més, mentre el Reial Madrid suma dotze victòries consecutives en totes les competicions, i ha guanyat tots els partits de la Lliga BBVA al Santiago Bernabéu, amb 24 gols a favor i només sis en contra en cinc partits, l'Atlètic de Madrid té el honor de ser el pitjor visitant.

Els de Gregorio Manzano no només no coneixen la victòria a domicili aquesta campanya, sinó que només han estat capaços de treure un punt en les seves visites, gràcies a l'empat sense gols aconseguit a Granada. Així, amb tot just 16 punts, el Reial Madrid, líder, gairebé els dobla en la classificació (30).

Els blanc-i-vermells confien en poder trencar aquesta dinàmica tan negativa en aquesta jornada i davant l'etern rival, però de la seva trajectòria no porta bons presagis i les seves declaracions gairebé 'víctimes' tampoc són massa optimistes.

De fet, el que més confia en l'Atlètic sembla ser el mateix Reial Madrid, ja que saben que un derbi és diferent de tots els partits i que tots les ratxes es trenquen i alguna vegada els del Manzanares assaltaran el Bernabéu, en una cita a la qual arriben amb més desequilibri, ja que els blancs semblen imparables.

Amb tot en contra, els de la ribera del Manzanares apel•len al seu entrenador. Gregorio Manzano s'ha convertit en una de les 'bèsties negres' dels blancs, ja que amb els seus equips ha guanyat en quatre ocasions a l'estadi madridista, tres d'elles en Lliga i amb el record encara persistent del 1-5, que li va endossar amb el Mallorca.

No obstant això, amb l´Atlètic de Madrid no va tenir tanta sort, ja que en l'única vegada que va trepitjar el Santiago Bernabéu en la temporada 2003/2004 va caure per 2-0, unint-se així a la mala ratxa matalassera davant l'etern rival.

FITXA TÈCNICA

- POSSIBLES ALINEACIONS.

REIAL MADRID: Casillas; Lass, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo; Khedira, Xabi Alonso, Callejón, Ozil, Cristiano Ronaldo i Benzema.

ATLÈTIC DE MADRID: Courtois; Perea, Godín, Domínguez, Filipe, Mario Suárez, Gabi; Reis, Diego, Cremi i Adrián.

- ÀRBITRE: Mateu Lahoz (C. Valencià).

- ESTADI: Santiago Bernabéu.

- HORA: 20.00 hores / GolT i C + Lliga.