Els sindicats de Catalunya Banc -CCOO, UGT i SEC- han valorat positivament la petició de la Fiscalia Anticorrupció, que ha demanat la imputació de 54 directius de l'entitat financera, entre ells Narcís Serra i Adolf Todó, per un delicte d'administració deslleial pels sous "desproporcionats" dels seus directius. "És molt greu. Els treballadors sempre hem denunciat els sous dels directius i ha costat molt fer-ho. Aquests processos són molt sans per depurar responsabilitats", ha declarat la representant del SEC a Catalunya Banc, Raquel Puig. La representant de la UGT ha reclamat durant la manifestació d'aquest dijous que "si ha responsables", es "donin explicacions" davant la justícia.

Cap d'aquests dos sindicats tenia membres al consell d'administració de Catalunya Banc en el moment dels fets investigats per la fiscalia. Per contra, CCOO si que tenia representants al consell d'administració de l'entitat.

Tanmateix, la portaveu de CCOO a Catalunya Caixa, Montserrat Delgado, ha assegurat que "els representants dels treballadors no votaven, ni proposaven, ni intervenien en les decisions i han estat contraris a les retribucions que s'assignaven els directius".

En aquest sentit, Delgado també ha celebrat que la petició de la Fiscalia és "correcte" perquè així se sabrà "com ha funcionat la privatització de les caixes". La representant de CCOO ha apuntat que "els treballadors, els usuaris i la societat en conjunt han pagat un preu molt alt en aquest procés" i ha demanat que "el reestructuració no tingui només responsables en la part laboral, també entre els gestors".