Obres

Rehabiliten la planta superior de l’ajuntament de Bàscara

El consistori espera dotar-se d’una aula en condicions per a continuar fent el reforç escolar al mateix edifici

Muntatge de les obres des de baix de l’ajuntament.

Muntatge de les obres des de baix de l’ajuntament. / EDUARD MARTÍ

Empordà

Empordà

El mes d’abril vinent està previst que finalitzin les obres per a adequar la segona planta de l’ajuntament de Bàscara, que tenen un cost de 259.964,56 euros. Els treballs són finançats majoritàriament pel pla únic d’obres i serveis (PUOSC 2020-2024) de la Generalitat i, també, per la Diputació de Girona. «És un espai que actualment està per acabar i que tenim desaprofitat. Ara només hi ha l’estructura i quan plou entra aigua i provoca goteres que ens arriben fins al pis de baix, caient a sobre de l’arxiu, per exemple», segons explica l’alcalde, Narcís Saurina. Gràcies a aquestes dues subvencions obtingudes, poden tirar endavant aquesta remodelació.

La intenció, segons informa Saurina, és poder disposar de diferents sales per tal d’oferir tot de serveis a la ciutadania. «Històricament, tant la segona planta com les golfes han estat els llocs on es deixaven tots els trastos, ho fèiem servir com a magatzem. Ara, s’hi faran despatxos per al personal tècnic i per a les entitats, una gran sala de reunions i s’habilitaran lavabos, que no n’hi havia».

"Amb aquest projecte de remodelació, guanyarem un espai important per l’activitat cultural del municipi"

Narcís Saurina

— Alcalde de Bàscara

Entre altres millores que s’hi duran a terme, «arreglarem les finestres i els tancaments que són de fusta i estan tots podrits i arranjarem el teulat perquè no ens entri aigua. Amb aquest projecte de remodelació, guanyarem un espai important per l’activitat cultural del municipi».

Actualment, l’Ajuntament bascarenc ocupa el primer pis de l’edifici consistorial i és on hi ha les oficines municipals. Al pis de dalt, fa uns anys, es va adequar «una petita part de l’espai per poder fer una activitat de reforç escolar, a càrrec del Club dels diamants negres, que presten servei a una quinzena de nens».

L’Ajuntament espera, amb aquesta obra, «poder tenir una aula en condicions per continuar fent el reforç escolar». El club, que està adreçat especialment, però no només, als alumnes amb dificultats de rendiment escolar, es troba cada dimarts i divendres per tal de dur a terme activitats diverses. D’una banda, es dona suport als infants amb els deures escolars, i de l’altra, es preparen treballs manuals, es juga i es fan sortides.