El figuerenc Ignasi Folch s'ha classificat en segona posició en l'Olimpíada de Biologia de Catalunya i ha rebut la medalla d'or de la competició. Aquesta bona posició el porta, juntament amb els sis millors classificats, a participar, en representació de Catalunya i amb totes les despeses pagades, en la XIII Olimpíada Espanyola de Biologia (OEB), que se celebrarà a Badajoz.

Ignasi Folch, que és estudiant de segon de Batxillerat de l'Institut Olivar Gran i exalumne de La Salle Figueres, ha superat amb èxit la prova teòrica que ha realitzat a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona i la prova pràctica, a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.

La prova teòrica constava d'un exercici tipus test de 50 preguntes de múltiple opció (n = 4). La nota es calculava aplicant la fórmula: nota=encerts-(errorsn?1).

La prova pràctica va consistir en la resolució de dos problemes pràctics en què els participants van haver de dissenyar estudis, realitzar experiments senzills, preparar i examinar mostres, analitzar dades i plantejar solucions.

L'objectiu de les Olimpíades de Biologia és estimular l'estudi de la biologia en totes les seves branques, una de les matèries que més apassionen el jove Ignasi Folch.