Barcelona

El 72% dels usuaris dels ports esportius catalans estan satisfets de la seva gestió

El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, ha presentat el balanç del primer qüestionari per als usuaris al Saló Nàutic

15.10.2016 | 09:33
Pere Padrosa durant la presentació.

El 72% dels usuaris dels ports esportius catalans estan satisfets de la gestió de la seva instal·lació. Aquesta dada és un dels resultats del primer qüestionari de satisfacció per a les persones dels ports esportius que ha presentat aquest divendres el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, en l´estand de la Generalitat al Saló Nàutic de Barcelona.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha volgut avaluar el grau de satisfacció dels usuaris dels ports esportius catalans per a conèixer quines són les necessitats dels amarristes i reforçar la qualitat del sistema portuari català. S´han recollit 2.434 respostes, procedents de 34 ports esportius, que seran una eina fonamental en la redacció, ja en marxa, del Pla de Ports de Catalunya Horitzó 2030.

Entre 41 i 65 anys i navegants habituals

Els resultats del qüestionari mostren com a perfil més nombrós d´amarrista el d´una persona d´entre 41 i 65 anys, amb una embarcació de motor d´entre 6 i 12 metres d´eslora. Cal remarcar també que la major part dels participants són titulars de l´amarrador i navegants habituals; és a dir, coneixen bé el port i els serveis que s´hi ofereixen.

Els serveis més ben valorats han estat la professionalitat del personal, l´accés al port i les oficines de capitania; entre els aspectes a millorar, hi ha disposar de supermercat, Wi-fi o pallols. El 53% dels enquestats consideren adequada la relació qualitat-preu de l´amarrador pels serveis oferts. Altres dades significatives del qüestionari són que el 70% no està disposat a compartir embarcació o que el 80% accepta la celebració d´actes populars al ports. El 60% està d´acord que les embarcacions es facin servir com a habitatge habitual però el 52% no admet que sigui com a apartament turístic.

39 preguntes

El qüestionari, anònim, tenia 39 preguntes entre les quals hi havia des de la relació de l´amarrista amb el port, fins a la valoració dels seus serveis o la valoració d´altres aspectes de la gestió de la infraestructura. Els gestors dels ports i dàrsenes esportives han tramès als seus amarristes per correu electrònic i mitjançant un enllaç directe al Departament aquesta enquesta, preparada en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema