L´Ajuntament de la Jonquera vol millorar la imatge urbana del riu Llobregat al seu pas pel tram urbà. L´equip de govern (CiU i PSC) ha encarregat un estudi i, un cop els tècnics l´hagin redactat, començarà amb una actuació urgent de retirada de sorra i desbrossament i es continuarà amb un projecte de redacció per a la recuperació de les rescloses. "La nostra voluntat és donar-li un caire de carrer més del nostre poble", explica l´alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez.

La primera actuació serà la rebaixa del llit del riu amb l´extracció de sorra i la neteja regular de vegetació, ja que l´incendi del 2012 i els aiguats, entre altres efectes, han fet que la sorra i les pedres s´hagin acumulat en molts trams del Llobregat. El grup d´ERC, a l´oposició, ha demanat que aquesta extracció d´àrids ajudi a la rebaixa dels costos d´execució.

El següent pas serà la redacció i recuperació de les antigues rescloses que, una rere l´altra, aconseguien mantenir una conti­nuïtat de la làmina d´aigua al riu, permetent una imatge més fluvial de l´entorn.