L'Empordà
La Jonquera

La Jonquera vol millorar del tram urbà del Llobregat

L'Ajuntament vol fer una actuació urgent per tractar el riu com "un carrer més del poble", segons l'alcaldessa

13.10.2015 | 16:08

L´Ajuntament de la Jonquera vol millorar la imatge urbana del riu Llobregat al seu pas pel tram urbà. L´equip de govern (CiU i PSC) ha encarregat un estudi i, un cop els tècnics l´hagin redactat, començarà amb una actuació urgent de retirada de sorra i desbrossament i es continuarà amb un projecte de redacció per a la recuperació de les rescloses. "La nostra voluntat és donar-li un caire de carrer més del nostre poble", explica l´alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez.

La primera actuació serà la rebaixa del llit del riu amb l´extracció de sorra i la neteja regular de vegetació, ja que l´incendi del 2012 i els aiguats, entre altres efectes, han fet que la sorra i les pedres s´hagin acumulat en molts trams del Llobregat. El grup d´ERC, a l´oposició, ha demanat que aquesta extracció d´àrids ajudi a la rebaixa dels costos d´execució.

El següent pas serà la redacció i recuperació de les antigues rescloses que, una rere l´altra, aconseguien mantenir una conti­nuïtat de la làmina d´aigua al riu, permetent una imatge més fluvial de l´entorn.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema