L'Ajuntament de Figueres ha presentat el programa Joves per l'Ocupació, un programa que combina accions d'orientació, tutorització, formació i adquisició d'experiència professional en empreses del territori. Impulsat des de l'àrea de Promoció Econòmica de la ciutat amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el programa està destinat a joves desocupats de 16 a 25 anys que han abandonat prematurament els estudis reglats i volen incrementar la seva formació i ocupabilitat laboral. Entre l'Ajuntament i l'Oficina de Treball de la Generalitat a Figueres s'han seleccionat 40 joves que es formen en matèries i competències que tenen futur a la comarca.

Les especialitats professionalitzadores en que es formen els joves participants estan relacionades amb el sectors del comerç i la restauració concretament: caixer amb coneixements de francès i operacions bàsiques de cuina.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha explicat que amb una alta taxa d'atur l'administració més propera "viu els problemes dels joves". "Ens sentim responsables del que està passant", ha dit Felip.

Els participants tindran a la seva disposició dues tutores que, contractades pel programa, són les encarregades de pactar un itinerari personalitzat amb l'alumne i ajudar-lo també en aspectes personals i socials.

Aquest programa de formació en alternança amb el treball està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), finançat a càrrec de fons provinents de Pressupostos Generals de l'Estat i cofinançat pel Fons Social Europeu.