La concessionària de la marina d'Empuriabrava, a Castelló d'Empúries ha rebut l'aval de la Generalitat per les mesures engegades per forçar els propietaris d'amarradors a abonar les quotes pel servei i manteniment. Fins ara s'han bloquejat 55 amarradors d'usuaris que no han pagat. Dels 5000 que hi ha a la marina, la meitat no han pagat.

La Direcció General de Transports i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat ha comunicat a l'Associació de Propietaris d'Empuriabrava (APE) l'aprovació del pressupost de manteniment de la Marina en una resolució amb data del 23 de febrer. Segons aquest document, el Govern també convalida les actuacions dutes a terme fins ara per l'empresa concessionària per exigir les quotes dels propietaris que fan ús de les instal·lacions i poder fer front a les despeses. Aquest organisme també emplaça a la concessionària a difondre els continguts de la resolució als usuaris. Per l'empresa, aquest document oficial demostra que "ja no hi ha cap justificació" ni "suport legal" que empari l'impagament de les quotes de manteniment i per això confien que s'informi degudament als seus associats tant des de l'APE com des de l'Ajuntament. La concessionària també recalca que les quotes són d'aplicació al marge del que acabi determinant la reforma de la Llei de Costes, donat que l'obligació de pagar no està vinculada al dret que tenen dels amarradors (si és una cessió de drets, propietat o concessió) sinó de l'ús que es fa de la Marina. "No es poden emparar en la tramitació d'aquesta llei per deixar de pagar les quotes".

Fa un mes, l'Ajuntament va anunciar que estava treballant amb la Generalitat i els propietaris en la creació d'un ens per gestionar les zones comunes i que s'encarregarà de les tasques de manteniment i neteja que ara són competència de la concessionària. La concessionària només explotaria la zona portuària mentre que la zona d'espai públic passaria a estar gestionat per aquest ens mixts. La concessionària, però, nega que hi hagi unes negociacions obertes, malgrat fa temps estan oberts a que l'ajuntament participi en algunes tasques de vigilància i manteniment. En la resolució aprovada s'informa també que manté el procés endegat amb l'Ajuntament per concretar les bases que han de definir un nou sistema de gestió de la Marina per tal que es faci de forma més "eficient" i per garantir la "qualitat del servei".