Les principals queixes sexuals de les parelles que van a teràpia

Si coneixes quines són les queixes sexuals més habituals de les parelles, podràs anticipar-te

Les principals queixes sexuals de les parelles que van a teràpia sexual.

Les principals queixes sexuals de les parelles que van a teràpia sexual. / PRESSFOTO

Juanan Navarro

Moltes més parelles de les que imagines acaben anant a teràpia sexual per solucionar problemes d'intimitat. Parelles que una vegada, en l'inici de la seva relació, estaven tan satisfetes com ho esteu vosaltres ara. Parelles que tampoc pensaven que necessitarien ajuda en un futur per gaudir del sexe. Però el temps fa estralls. A vegades perquè minva la intensitat de l'atracció. Unes altres perquè fa que un o ambdós membres de la parella perdin la paciència amb determinades actituds sexuals. En aquest sentit, et vindria molt bé conèixer quines són les queixes sexuals més habituals de les parelles de llarga durada per anticipar-te. I la sexòloga Jil Whitney té les respostes.

La falta de temps és una d'elles. Com indiquen des d'El Confidencial, mitjà que difon les confidències de Jil Whitney, el pas del temps us va carregant de responsabilitats i es torna “més normal que acabeu tombats al sofà veient la tele morts de cansament”. Però és una cosa que cal combatre. Les cites planificades, un temps reservat exclusivament per a vosaltres, és una de les millors maneres de fer-ho. Una altra queixa és l'avorriment. Sí, quan practiques una mateixa postura 2.000 vegades perd gràcia. En paraules de l'experta, “tampoc fa falta provar coses noves cada dia però sí de tant en tant: un massatgeroba interior nova o potser una pel·lícula eròtica”.

I en això de la innovació resulta crucial la comunicació dels desitjos de cada un. Perquè aquesta és una altra de les queixes sexuals més freqüents en les consultes: una de les parts es lamenta que l'altra no fa el que vol. Però compte: és tan legítim proposar el que desitges com negar-te a realitzar pràctiques que no et convencen. És una negociació amable que requereix comprensió mútua, d'obertura mental i, fins a un cert punt, de saber bregar amb unes certes petites frustracions. Perquè si a la teva parella no li agrada fer-ho enmig d'un parc o involucrar a terceres persona, no li agrada i no és saludable que el forcis. Revisa fins a quin punt és important aquesta pràctica per a tu.

Tot i que a vegades el problema no està en com es gaudeix del sexe. A vegades està en les ganes de sexe. I és que en moltes ocasions es produeix una dessincronització: una de les parts presenta més desig sexual que l'altra. Això sol conduir a frustracionsdiscussionscaigudes d'autoestima i fins i tot infidelitats. Novament, la comunicació honesta és essencial per trobar solucions harmòniques. Finalment, un motiu de queixa molt estès és el fet que les discussions maten la libido. Però això no és rellevant únicament pel sexe: estar emprenyat tot el dia evidencia que no hi ha una bona relació. En casos així la dedicació a solucionar-ho ha de ser molt més profunda.