L'estrena del 2017 per part dels equips altempordanesos de Tercera Divisió ha estat força positiva en l'àmbit general. El Peralada ha mantingut el lideratge davant el Santfeliuenc (2-0), el Figueres ha salvat un punt en el darrer instant a Palamós (1-1) i la Jonquera s'ha retrobat amb la victòria en el tram final contra l'Europa (1-0).

Per una part, el Peralada ha començat l'any tal com el va acabar, amb un triomf que el manté com a líder en solitari de Tercera Divisió a l'inici de la segona volta. L'equip que entrena Arnau Sala i Xavi Punsí no s'ha deixat sorprendre davant el Santfeliuenc, rival de la zona mitjana, i abans del descans ja tenia el partit encarrilat amb gols de Coro (14') i Keita (35'). El primer, després de rebre una assistència de Chele, i el segon, en aprofitar una passada de Boniquet. Els verd-i-blancs han perdonat una golejada a la represa i s'han mantingut ferms al darrere amb Richi Paz sota els pals davant la convocatòria de Gianni amb el Girona, al camp del Saragossa.

Havia de ser Javi Revert

Mentrestant, el Figueres s'ha afiançat a la zona mitjana i ha evitat que el Palamós s'escapés després de salvar un punt agònic (1-1) en el Nou Municipal. Els palamosins, que presentaven el seu futbol base, s'han avançat amb un gol d'Agi en el minut 13 i Marc Bonaventura, fins fa un mes jugador del Figueres i ara a les files del degà, ha perdonat el 2-0 amb un xut que s'ha estavellat en el travesser. A la segona part els nois de Chicho han despertat i l'entrada de Javi Revert, ex del Palamós, ha estat clau. El davanter gironí ha avisat amb un cop de cap al pal, però en el temps de descompte no ha perdonat tot situant una igualada (1-1) molt valuosa pel Figueres.

Gol agònic, també, a la Jonquera

D'altra banda, la Jonquera també ha començat el 2017 en positiu. Els nois d'Axel Vizuete han superat l'Europa (1-0), rival de la zona baixa, i s'han retrobat amb el triomf, que no l'olorava des del 30 d'octubre. La Jonquera ha jugat tota la segona part amb un home més per l'expulsió del barceloní Alberto al final del primer temps, i la superioritat numèrica ha acabat sent clau.

Després que els fronterers perdonessin amb accions del debutant Jorge Calvo "Toledo", fitxat del Pinatar Arena, Oscar Molina i Brice, el gol de la victòria ha arribat en el minut 86 amb una centrada-xut de Marc Vilà que ha desviat un jugador de l'Europa. La diana de l'ex del Farners, a més, trencava una ratxa de 446 minuts d'imbatilibitat de l'Europa, segons fonts del club gracienc. Amb aquesta victòria la Jonquera amplia a cinc punts la distància amb el descens i, a més, deixa enrere un rival directe.