Figueres i la Jonquera s'havien trobat per últim cop a Segona Regional el 2009 i el diumenge es van veure les cares per primera vegada a Tercera Divisió, en un duel que va acabar amb taules (1-1) davant 800 espectadors a l'Estadi de Vilatenim.

En el retorn de cinc exjugadors del Figueres -Murga i Mamau eren titulars, Pujol entrava a la represa mentre que Moñino i Henry eren baixa per lesió-, la Jonquera es va mostrar sòlida tot demostrant perquè en el seu debut a la categoria encara no havia rebut cap gol.

En el primer temps el Figueres, clar dominador, va gaudir d'aproximacions de les botes de Ritxi, amb una internada per la banda esquerra, i de Xavi Ferrón, amb un tir que va fregar el pal dret de Montero i una falta que va aturar l'ex del Peralada sense problemes.

A la represa, només començar la Jonquera es va treure els complexos del damunt i després d'un avís de Fran Pérez, va arribar el 0-1. L'experaladenc Joan Pons, company de Coro a la davantera després que Brice fos substituït a la primera part per Fran Pérez, va tallar una passada enrere de Ritxi per marxar amb velocitat i batre Gallego amb un xut potent i ajustat al pal dret.

Els de Chicho, però, van reaccionar poc després gràcies a l'entrada de Roger Torquemada. El migcampista de Portbou, ascendit del juvenil figuerenc aquest estiu, va tornar a exercir de revulsiu, com en el debut contra el Palamós, i aquest cop va caçar una pilota morta per establir la igualada. Aquest gol també trencava la ratxa de Toni Montero després de 244 minuts imbatut.

Tot i un cop de cap perillós per cada bàndol de Maik Molist i Coro, i l'expulsió de Xavi Ferrón en el temps afegit, el resultat ja no es mouria fins al final. Aquest 1-1 deixa el Figueres amb tres empats en tres jornades i la Jonquera, nouvingut, a la zona mitjana-alta després de cinc de nou punts.

FIGUERES: Gallego, Quimo, Ramon Masó, Romero, Cunill, Ferran Grau, Xavi Ferrón, Maik Molist, Moha (Pedro del Campo, 78'), Javi Revert (Casanova, 62') i Ritxi Mercader (Torque, 56').

LA JONQUERA: Montero, Bonmatí (Joan Pujol, 78'), Bena, Sergi Murga, Botxi, Mamau Jabbie, Joan Pons (Sergio Moreno, 74'), Brice (Fran Pérez, 28'), Coro, Tidiane i Òscar Molina.

GOLS: 0-1, Joan Pons (53'); 1-1, Torque (64')

ÀRBITRE: Garcia Rosel. Targetes grogues al local Torque i als visitants Botxi, Coro i Mamau. Targeta vermella al figuerenc Xavi Ferrón per dues grogues (90').