Malgrat plantar cara durant tot el partit a un conjunt de categoria superior, el Figueres va caure eliminat en els quarts de final de la Copa Catalunya absoluta contra el Barça B, el dimecres davant un miler llarg d'espectadors a l'Estadi de Vilatenim. Després que el marcador no es mogués durant els noranta minuts, i estalviant-se la pròrroga, els penals van somriure al filial blaugrana, equip que es troba en zona de descens a Tercera Divisió.

Respecte al darrer partit de lliga davant el Palamós, amb victòria contundent per 4-0, el tècnic Edu Vílchez va donar la titularitat a David Costa, Sergi Romero, Venzal, Casanova i Alexis Sánchez. El filial blaugrana, per la seva part, presentava com a novetat més destacada l´entrada del gironí i futbolista amb minuts al primer equip Gerard Gumbau.

El Figueres va avisar al quart d´hora, amb una centrada per la dreta de Ritxi que va ser rematada a l´àrea petita pel central Romero, però Ortolà va desviar a córner quan ja es cantava l´1-0. A l´altra àrea, el Barça B va replicar amb una falta des del costat esquerre de Rolón que Gallego va atrapar amb dos temps.

Amb tres canvis per banda al descans, la igualtat es va mantenir a la segona part, amb poques ocasions, fins al darrer quart d´hora. Una internada marca de la casa de Quimo per la dreta va deixar tot sol Brugué, que venint des del darrere va xutar desviat. El bascarenc, autor d´un gol i d´una assistència davant el Palamós, va reactivar la Unió al davant juntament Del Campo i un combatiu Casanova. Pels de Gerard López, l´ocasió més clara va ser per Dongou, quan tot sol des de dins de l´àrea, i amb Gallego venut, va veure com el seu xut el treia des de la línia Quimo. El davanter camerunès seria expulsat poc després (87´) per regirar-se després de rebre una falta de Roger Vidal. Amb el 0-0, la tanda de penals va decidir l´eliminatòria, a favor del Barça B (1-3) després que els altempordanesos fallessin tres llançaments.

FIGUERES: Gallego, David Costa (Gerard Fageda, 86´), Varese (Quimo, 46´), Chicho, Sergi Romero, Ferran Grau (Roger Vidal, 46´), Serramitja (Pedro Del Campo, 46´), Venzal, Adrià Casanova, Alexis Sánchez (Roger Brugué, 59´) i Ritxi Mercader.

BARÇA B: Ortolà, Palencia, Godswill, Bagnack (Grimaldo, 58´), Quinti, Enguene (Samper, 46´), Alex Carbonell (Aleña, 46´), Gumbau, Aitor, Maxi Rolón (Dongou, 46´) i Cámara.

GOLS: No n´hi va haver cap. PENALS: Pedro Del Campo falla; 0-1 Quinti; 1-1 Chicho; 1-2 Camara; Sergi Romero falla; 1-3 Gumbau; Venzal falla.

ÀRBITRE: Garcia Verdura. Targetes grogues als locals Varese i als visitants Gumbau, Bagnack, Godswill i Samper. Tarjeta vermella al visitant Dongou (87´).

INCIDÈNCIES: Un miler d´espectadors a l´Estadi de Vilatenim per presenciar un partit dels quarts de final de la Copa Catalunya absoluta. L'enfrontament va ser emès en directe per Esport3.