La nova icona identificativa de la paella, el «paella emoji», ja està a punt per servir al WhatsApp. El comitè de Unicode, que decideix les icones, ha aprovat avui incloure l´emoticona en la propera actualització de WhatsApp. La nova emoji de la paella podria arribar el mes entrant, després de la intensa campanya que va posar en marxa arròs La Fallera i que va portar el presentador i humorista valencià Eugeni Alemny fins a Sant Francisco per demanar a l´organisme la inclusió del popular plat en el seu catàleg d´emoticones. Unicode és una entitat formada per Apple, Google, Mircrosoft, IBM i Adobe, entre altres.

És la primera vegada que una campanya col·lectiva determina la inclusió d'un símbol q WhatsApp, fruit de la unanimitat social i la seva acceptació global. Amb el suport del creador dels "emojis", Shigetaka Kurita, la iniciativa va llançar una causa que, sota el lema #ComboiPaellaEmoji, volia el respecte del disseny de la paella tradicional.

Va ser 'trending topic' mundial amb 17.715 tuits i 7.886 usuaris a tot el món i va tenir una audiència global estimada de 23 milions d'usuaris i 60 milions d'impressions.