L'avantatge de la fortalesa de l'euro enfront del dòlar són factors que sumen tecnologia a preus molt, molt competitius. Però el super low cost de telefonia mòbil pot sortir car en aquest tipus botigues online asiàtiques. El lloc especialitzat Comparaiso.es ha realitzat un estudi detallat dels deu principals portals de venda de mòbils xinesos online a Espanya i ofereix una sèrie de consells perquè no ens donin gat per llebre.

En els últims anys cada vegada són més les botigues en línia xineses que venen mòbils i dispositius electrònics a Espanya. En alguns casos es tracta de terminals reconeguts, de qualitat, que ofereixen totes les garanties encara que amb uns preus més assequibles; però aquestes webs també ofereixen dispositius, principalment clons de terminals de gamma alta, però de molt baixa qualitat. En ambdós casos, encara que els preus siguin molt atractius, cal tenir molta cura a l'hora de comprar en aquestes botigues en línia.

Comparaiso.es ha realitzat un estudi dels deu principals portals de venda de mòbils xinesos en línia a Espanya, i segons la seva directora, Alicia Navas, "El problema és que algunes d'aquestes botigues no respecten drets bàsics com el desistiment -en tres de elles- o la devolució dels terminals durant les dues primeres setmanes -només tres arriben a un màxim de deu dies-. Tampoc ofereixen una garantia equivalent a l'europea, que assegura al consumidor durant els dos primers anys que en cas de reparació o substitució cal complir un termini raonable, i que les despeses d'enviament corren a compte del comerciant. Encara que en totes aquestes botigues hi ha garantia, només vuit arriben a oferir fins a un any com a màxim, i les despeses d'enviament corren sempre a càrrec del client, el que suposa un clar incompliment de la Llei ".

Així mateix, segons l'estudi de Comparaiso.es, en tres casos la pàgina de garantia o drets està escrita en anglès, i en les altres set s'utilitza un idioma alternatiu, com es pot comprovar en les següents frases, copiades del web: "Article insatisfetes: No s'accepten sense problemes en la qualitat, les escombraries de consolidar ". O "Dolç recordatori: recordeu que ha de mantenir el paquet si el problema" element que falta "que passi, perquè AntElife que pot necessitar per resoldre el seu problema. Qualsevol confirmació que no es pot complir amb èxit a causa de la responsabilitat dels clients, AntElife es negarà a resoldre aquest tipus de problema ". Està clar.

El contacte postvenda

Pel que fa al contacte postvenda, en tots els portals cal demanar autorització prèvia per tornar un article, conegut com un RMA Return Merchandise Authorization (autorització de devolució de la mercaderia). En vuit botigues es limita aquest contacte a l'email, mentre en cinc també es pot utilitzar un xat, i només en quatre casos es pot trucar per telèfon. Únicament en dos portals es pot acudir a una oficina física. A més, en cas de devolució dels diners només s'especifica el mitjà utilitzat (paypal i un bo per compres al mateix portal) en dues de les deu botigues en línia.

Els terminis de lliurament dels terminals solen ser bastant amplis, entre els set i els 45 dies, i en sis botigues cal fer front a una despesa no prevista: els aranzels, que normalment assumeix el client. En cas de pèrdua, el client és responsable de les despeses en dos casos, mentre que en set botigues no s'especifica i en una només es retornaria el 60% del preu.

Altres problemes comuns són un sistema operatiu mal acabat, amb actualitzacions esporàdiques o directament sense elles. En cas de trencament o avaria, cal armar-se de paciència: en sis botigues no s'especifica quant trigaran a reparar-lo. En una donen un termini entre una setmana i un mes; en una altra de dues setmanes a tres mesos, i en una caldria esperar entre 90 i 180 dies (6 mesos). Una eternitat tractant-se d'un dispositiu tan important avui dia com el mòbil.

"Ens endinsem en plena campanya de Reis, que és el període en què es realitzen més compres, sobretot per Internet. I segons algunes previsions, aquest any el comerç electrònic aconseguirà xifres històriques, cosa molt positiva però que pot suposar un perill per a milers d'espanyols que vagin a webs poc recomanables ", afirma Navas. "Volem alertar al consumidor espanyol del risc que suposen aquestes botigues en línia xineses súper low cost poc fiables perquè, després de Reis, no es trobi que té o ha regalat un mòbil que només serveix d'adorn, i que el barat acaba sortint car, doncs al poc temps de comprar el terminal, cal comprar un de nou ", conclou la directora del portal.

Set consells per a una bona compra

Per a aquelles persones que vulguin regalar un mòbil amb prestacions i garanties acceptables sense fer un desemborsament important, Comparaiso.es ofereix els següents consells:

Smartphones 100% gratuïts. Si encara no ho saps, la majoria d'operadors encara regalen telèfons mòbils. Normalment cal contractar alguna tarifa de mòbil o algun paquet combinat d'ADSL i mòbil. A canvi, ens hem de comprometre a una permanència de 24 mesos. Normalment es tracta de smartphones senzills, però en molts casos suficients per a un ús corrent de navegació, Whatsapp, email, jocs de trencaclosques, etc. És una bona opció si busques un telèfon d'aquest tipus, ja que no has de pagar més que la teva factura habitual d'internet i mòbil.

A terminis, quant costa realment? Si vols un telèfon de gamma mitjana o alta, els operadors ofereixen igualment smartphones que pots comprar a 24 terminis. En aquest cas, et recomanem que calculis el preu total del telèfon. Això és: la quota inicial més la suma dels 24 terminis del mòbil. D'aquesta manera descobriràs el preu real del telèfon i podràs comparar-lo amb el seu preu habitual. A vegades hi ha rebaixes importants que són veritables gangues. En altres, el telèfon pot costar igual o fins i tot una mica més car.

El preu d'anar a l'última. És natural el desig de tenir l'smartphone del moment. No obstant això, i especialment en els telèfons de gamma alta, si ens fixem en el model de l'any anterior o d'uns mesos abans, podem trobar importants rebaixes. Moltes vegades són telèfons excel·lents, amb un potent processador i pantalla d'alta definició. Però que en no ser ja els últims, el preu és la meitat o menys respecte al de llançament. Pel que la relació qualitat-preu és ideal.

Què necessites realment? Tots volem tenir el millor. Però això té un preu i de vegades no està justificat. Si l'ús del teu smartphone serà per xat, jocs senzills i algunes consultes, no cal un telèfon amb processador de quatre nuclis i ultradefinició. Estaríem pagant per una cosa que no utilitzarem. Com més ajustem la nostra compra a les nostres necessitats, més estalviarem.

No és or tot el que llueix. No et deixis portar per les paraules altisonants i els números grans. Comprova que el fabricant dels components del telèfon sigui reconegut, assegura't que els materials de fabricació siguin de qualitat i que no hi hagi alguna característica tècnica (memòria RAM, versió del sistema operatiu, etc.) que llasti el funcionament general del telèfon.

I si no li agrada el regal? Tens 14 dies per retornar el teu regal en compres en línia ia distància. A això es diu dret de desistiment i s'aplica a qualsevol establiment espanyol (o europeu) i no has de donar cap explicació per tornar-lo. Això sí, el comerciant no està obligat a encarregar-se de les despeses d'enviament de la devolució.

La garantia de comprar a Espanya. Tens dos anys de garantia contra qualsevol defecte del producte. Tant en compres a distància com en establiments físics espanyols. En aquest cas, el comerciant és el que s'ha d'encarregar de totes les despeses d'enviament, gestió i reparació.