Agents dels Mossos d'Esquadra de la Jonquera han detingut un home, de 39 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Figueres, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública. Arran de les queixes veïnals per la venda i consum de substàncies estupefaents en els carrers de la població, els mossos realitzen dispositius de patrullatge preventiu per la zona.

A quarts de cinc de la tarda de dijous, 31 de gener, una dotació policial va observar com un vehicle amb plaques franceses estacionava davant d'un bar del carrer Nord i com el seu conductor entrava a l'interior. Des d'una finestra que donava a l'exterior del carrer, els agents van veure com el conductor del vehicle feia un intercanvi amb l'única persona que hi havia en el local i que, acte seguit, marxava del lloc.

La patrulla va aturar el vehicle francès i va constatar que el conductor havia anat a comprar una paperina de cocaïna (0.80 gr), droga per la qual havia pagat 40 euros. Davant d'aquestes evidències, els mossos es van adreçar a l'establiment i van detenir l'home que suposadament va fer la venda de la droga, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

El detingut, amb antecedents, està pendent de passar a disposició judicial.