26 de setembre de 2018
26.09.2018
El Port de la Selva

Simulacre d'incendi i vessament de gasoil en una embarcació al Port de la Selva

Ports i Protecció Civil de la Generalitat han organitzat un exercici d'incendi sense ferits al port del Port de la Selva

26.09.2018 | 12:58
Simulacre d'incendi i vessament de gasoil en una embarcació al Port de la Selva

Aquest dimecres ha tingut lloc un simulacre d'incendi sense ferits en una embarcació esportiva de sis metres d'eslora que estava amarrada a les instal·lacions del Club Nàutic del port del Port de la Selva (Alt Empordà). L'exercici ha servit per practicar algunes de les maniobres d'autoprotecció que han de conèixer i poder realitzar els membres del port, així com per millorar la coordinació entre els diversos mitjans actuants. Aquest simulacre ha estat organitzat per Protecció Civil de la Generalitat i Ports de la Generalitat i ha comptat amb la col·laboració del Club Nàutic Port de la Selva.

Un cop detectat l'incendi, s'ha activat el Pla d'autoprotecció (PAU) i s'ha donat l'alerta al telèfon d'emergències 112 de Catalunya, al Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat, a la Guàrdia Municipal i a la Guardia Civil.

Un cop confirmada l'emergència, el Guardamolls del port ha obert i controlat els accessos a la zona afectada fins a l'arribada dels primers mitjans externs. Posteriorment, s'ha incorporat a la realització d'altres tasques com la instal·lació de barreres i també ha col·laborat amb l'equip d'intervenció del Club Nàutic.

Els mariners del Club Nàutic s'han constituït com a equip d'intervenció i han procedit a realitzar les maniobres necessàries per aïllar i assegurar al moll l'embarcació afectada.

Cossos d'emergència

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat un camió d'aigua i un vehicle lleuger de comandament i coordinació. En arribar, els efectius han comprovat que marineria hagi complert el protocol d'actuació que implica, entre d'altres, l'aïllament de l'embarcació per evitar la propagació, i la col·locació de barreres. Acte seguit s'ha procedit a les tasques d'extinció de l'embarcació.

Aquest simulacre forma part dels exercicis habituals dels Bombers de la Generalitat per posar en pràctica el protocol d'actuació en cas d'incendi en embarcacions a ports esportius.

La Guardia Municipal de Port de la Selva i els Mossos d'Esquadra s'han ocupat del control d'accessos al port i d'establir els perímetres de seguretat necessaris. També s'han encarregat de mirar que no hi hagi ningú als vaixells de dins el perímetre de seguretat. Els Mossos d'Esquadra han mobilitzat al simulacre dos vehicles.

Una embarcació del Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil ha controlat els accessos a la bocana del port, i Salvament Marítim hi ha participat amb la Salvamar Alnilam.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha fet seguiment del simulacre i un tècnic de Protecció Civil de la Generalitat a Girona ha estat present com a observador.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook