Un greu accident a la carretera N-II, a l'alçada entre Vilamalla i Borrassà, ha provocat dues víctimes mortals aquest dimecres pels voltants de les 3 de la tarda.

Davant aquest succés, el trànsit de la carretera en sentit sud té desviaments per a l'N-IIa i l'AP-7. La col·lisió entre els dos vehicles també ha provocat que hi hagi hagut tres persones més ferides de diversa consideració, dues menys greus i una lleu, traslladades a l´hospital Josep Trueta de Girona.

En el lloc dels fets, s´han mobilitzat quatre patrulles dels Mossos d´Esquadra, quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i l´helicòpter i tres ambulàncies del Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM).

Juliol negre a les carreteres gironines

L'accident de Borrassà arriba quatre dies després que dos joves de Vidreres, un de Sils i un de Salt morissin en un xoc frontal a Vidreres.

La primera meitat de l'any ja s'havia tancat amb un balanç molt negatiu a les carreteres gironines, amb un total de 15 víctimes mortals, un 38% més que en el primer semetre de 2017.

En el conjunt de Catalunya, han mort 98 persones a la carretera en el mateix període. L'increment de la sinistralitat del primer semestre de l'any s'ha centrat sobretot en els tres primers mesos (gener, febrer i març), en els que les víctimes mortals van augmentar un 72% respecte al primer trimestre de l'any passat.

L'increment de la sinistralitat mortal s'ha produït, bàsicament, en dies festius, mentre que en dies feiners l'increment moderat és atribuïble a l'increment de la mobilitat. Durant els dies festius, s'ha doblat la mortalitat respecte a l'any anterior: passant de 21 persones mortes a 40 víctimes mortals el 2018.