La Policia Nacional i la policia francesa han interceptat a la frontera amb França després de passar per Roses dos vehicles de gran potència que traslladaven 600 quilos d'haixix pel mètode "go fast", que consisteix a desplaçar carregaments de droga en vehicles d'alta gamma.

S'han detingut sis persones de nacionalitat francesa i s'han intervingut dos vehicles de gran potència.

Fa poc més d'una setmana els Mossos van desarticular una banda que utilitzava el mateix mètode per traslladar droga del sud d'Espanya cap a França.

Els darrers detinguts tenien previst traslladar la droga, segons ha informat el ministeri de l'Interior, des de Màlaga a Dijon, a França, però la Policia Nacional els va aconseguir aturar quan estaven prop de la frontera amb França.

La investigació va començar el maig quan agents francesos i espanyols van detectar la presència d'una organització de presumptes narcos francesos a la malaguenya zona de Mijas i Fuengirola que es dedicava al transport d'importants quantitats d'haixix.

Els agents van detectar l'inici d'un transport de droga que marxava des de la província de Màlaga a última hora de la nit, amb una comitiva composta per un vehicle llançadora -que feia tasques de vigilància- i un tot terreny amb la droga.

Tots dos vehicles, d'alta gamma i coordinats a través de mitjans telemàtics, van creuar la península a gran velocitat i van arribar a Roses a primera hora del dia següent, i a última hora de la tarda, eren interceptats pels agents després de creuar la frontera.

Els investigadors van trobar els 600 quilos d'haixix amagats al tot terreny en 20 fardells tapats amb mantes negres, que passaven desapercebuts perquè el vehicle tenia els vidres tintats.

Les sis persones que participaven en el transport, totes elles de nacionalitat francesa, van ser detingudes.