20 de juny de 2017
20.06.2017
40 Años
40 Años

Un acusat de no presentar-se a una mesa electoral a Roses assegura que la seva mare no li va donar la citació

La fiscalia demana que el condemnin a 10 mesos de presó per un delicte electoral

20.06.2017 | 22:13

L'Audiència de Girona ha jutjat, aquest dimarts, un home que s'enfronta a 10 mesos de presó per no presentar-se com a vocal a una mesa electoral de Roses (Alt Empordà) per a les eleccions generals del 20 de desembre del 2015. Durant el judici, l'acusat ha assegurat que qui va recollir la citació va ser la seva mare, que no escriu ni llegeix en castellà. A més, afegeix que la dona va rebre trucades alertant d'una urgència al seu país d'origen, el Marroc, i va haver de viatjar dos dies després. Va estar més de dos mesos fora. El processat ha assegurat que, entre una cosa i l'altra, la dona es va oblidar de donar-li la notificació i, per això, desconeixia que havia de formar part de la mesa. La defensa demana l'absolució.

No es va presentar a la mesa electoral de Roses on havia de fer de vocal per a les eleccions generals del 20 de desembre del 2015. Segons recull la fiscalia al seu escrit d'acusació, no va al·legar "motiu o excusa" per a la incompareixença i es va absentar tot i ser "plenament conscient de les seves obligacions".

L'acusat ho nega. Assegura que va ser la seva mare qui va recollir la citació, tot i que ni escriu ni llegeix en castellà. La dona, exposa, es va oblidar d'entregar-li el document perquè va haver d'organitzar un viatge urgent al Marroc, on s'hi va estar més de dos mesos. El processat ha al·legat que desconeixia que havia de fer de vocal i per això no es va presentar.

La fiscalia demana que el condemnin a 10 mesos de presó per un delicte electoral i la defensa sol·licita l'absolució. El cas ha quedat vist per a sentència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema