L'Audiència de Girona ha jutjat, aquest dimarts, un matrimoni de Sant Joan de Palamós (Baix Empordà) acusat d'abusar sexualment d'una nena que tenien en acollida. La fiscalia sosté que la parella va decidir convertir-se en pares d'acollida amb l'objectiu de "disposar de menors d'edat amb els quals satisfer el seu ànim libidinós". Per això, es van posar en contacte amb una associació d'ajuda a nens d'Ucraïna. A partir de l'estiu del 2009, van tenir a casa durant períodes d'estiu i vacances de Nadal una nena que aleshores tenia 6 anys. La fiscal sosté que, amb el "consentiment" de la dona, l'acusat anava a l'habitació de la petita, li aixecava o treia la samarreta i es masturbava fins a ejacular sobre el seu pit. L'home s'enfronta a 6 anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual i la dona a 5 com a cooperadora necessària. El judici s'ha fet a porta tancada.

Segons l'escrit de conclusions provisionals del ministeri fiscal, el matrimoni es va posar d'acord per acollir nenes menors d'edat a casa seva, a Palamós. Darrere d'aquest gest aparentment altruista, però, hi havia intencions obscures. La fiscalia ressalta que la parella volia trobar la manera de "disposar" de menors per "satisfer el seu ànim libidinós".

Per aconseguir-ho, el 10 de febrer del 2009 es van posar en contacte amb una associació d'ajuda a nens d'Ucraïna i van fer la sol·licitud. El matrimoni ara acusat, continua relatant la fiscal, va demanar que fossin orfes i, preferiblement, nenes d'entre 6 i 8 anys.

Un cop superats els tràmits, van acollir l'estiu del mateix any una nena que llavors tenia 6 anys. En aquesta primer estada, es va estar fins a 80 dies amb la parella. El Nadal del mateix any va tornar a casa dels acusats durant 40 dies. Finalment, l'estiu de l'any vinent hi va tornar 80 dies més, però en aquesta ocasió acompanyada de la seva germana gran, que tenia 16 anys.

Els abusos van tenir lloc, segons l'acusació pública, durant les dues primeres estades, quan va estar sola amb la parella. La fiscalia assenyala que l'acusat es va aprofitar de la seva condició d'acollidor i de la situació de vulnerabilitat de la nena, que no parlava català ni castellà, per abusar d'ella.

En concret, indica que l'home es despullava i entrava a l'habitació on la petita feia la migdiada. Llavors, li treia o li aixecava la samarreta i es masturbava fins a ejacular sobre el pit nu de la nena. La fiscal sosté que la dona de l'acusat sabia què passava. "Tot això tenia lloc amb el ple coneixement i consentiment de l'acusada", exposa la fiscalia.

El cas ha arribat a judici aquest dimarts a l'Audiència de Girona. La vista s'ha fet a porta tancada a petició de la fiscalia.

L'acusació pública considera que els acusats són autors d'un delicte continuat d'abús sexual, la dona com a cooperadora necessària. Per això, inicialment demana que condemnin l'home a 6 anys de presó, 10 anys de llibertat vigilada i que li prohibeixin apropar-se a la nena durant 10 anys. Per a la dona sol·licita 5 anys de presó, 9 de llibertat vigilada i una ordre d'allunyament de la petita durant 9 anys. També vol que tots dos indemnitzin la nena amb 6.000 euros pels danys morals i les seqüeles psíquiques.