La Policia Local de Roses va salvar la vida d'un home que es va desplomar aquest dimarts al matí al passeig marítim, gràcies a la ràpida actuació dels agents i amb la utilització del desfibril·lador.

Quan hi van arribar els efectius del SEM, que s'hi van desplaçar amb l'helicòpter medicalitzat, l'home ja havia pogut recuperar la consciència i el batec. Tot seguit, els efectius mèdics el van traslladar en el mitjà aeri cap a l'hospital Josep Trueta de Girona.

L'home ahir es trobava ingressat a la Unitat coronària del centre de salut, el seu estat és estable i evoluciona favorablement, segons fonts hospitalàries.

Els fets van produir-se pels volts de dos quarts de dotze del migdia. L'home -un ciutadà francès de 65 anys- estava caminant pel passeig marítim quan va patir l'aturada cardíaca. Ràpidament van alertar el 112 i una patrulla de la Policia Local de Roses va adreçar-se fins al lloc. L'home estava inconscient però gràcies a l'ús del DEA, el desfibril·lador, van aconseguir reanimar-lo. Després el SEM el va estabilitzar i el va traslladar al Trueta amb l'helicòpter medicalitzat, on es troba ingressat i evoluciona favorablement.

Aquesta no és la primera vegada que la Policia Local de Roses salva la vida d'una persona amb l'ús del desfibril·lador. El mes de juny del 2014, per exemple, dos agents de la Policia Municipal de Roses van salvar la vida a un home de 56 anys que havia patit una aturada cardíaca mentre era a casa, a la urbanització Mas Mates de Roses. Els agents van ser els primers a arribar i van reanimar la víctima amb el desfibril·lador que habitualment duen dins el vehicle policial.