El barri de Sant Joan de Figueres ha estat l'escenari, aquest dijous a la tarda, d'un intens tiroteig protagonitzat per diversos individus sense que hi hagi hagut ferits. Els fets han passat a tocar les cases unifamiliars ocupades per la comunitat gitana. Segons sembla, un parell de persones n'han tirotejat una altra que s'ha pogut refugiar en un dels habitatges.

Efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana han acordonat el barri per evitar nous incidents. La policia científica dels Mossos estan analitzant els impactes de bala que s'han pogut trobar en dos vehicles i la paret d'una casa.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el tinent d'alcalde, Pere Casellas, s'han desplaçat fins al lloc dels fets per reunir-se amb el Consell de Savis de la Comunitat Gitana per tal de traslladar-los la seva preocupació per aquest nou episodi de violència en el barri.

Casellas, responsable de Seguretat Ciutadana, ha afirmat en declaracions al Setmanari de l'Alt EMPORDÀ que "ja fa massa temps que ens trobem en una situació límit. Cal que el Govern de la Generalitat s'impliqui més a fons en les solucions que necessita aquest barri. També cal que tinguin una major actuació en el control de la seguretat, ja que la Guàrdia Urbana té les limitacions que té".

La investigació dels fets ha topat, fins ara, amb la llei del silenci habitual en aquests casos i en aquest sector de la capital empordanesa. Els Mossos intenten localitzar als autors del tiroteig, l'origen del qual podria estar vinculat amb una revenja o amb el tràfic de drogues, segons les fonts consultades.