Les fortes ratxes de vent d'aquest diumenge han obligat als Bombers de la Generalitat a fer 25 serveis, cap de gravetat, sobretot per retirar arbres i branques caigudes, revisar elements inestables a teulades, sanejar façanes o comprovar mobiliari urbà afectat. La majoria d'avisos s'han rebut des de les comarques gironines i des de la Regió Metropolitana Nord. Paral·lelament, el telèfon d'emergències 112 ha rebut una vuitantena de trucades fins a les sis de la tarda. D'aquestes, 44 eren per alertar d'un incendi de vegetació forestal a Sant Celoni (Vallès Oriental). El foc ha començat quan faltaven deu minuts per la una del migdia a l'altura del quilòmetre 1 de la carretera BV-5112. En les tasques d'extinció hi ha treballat un helicòpter i quatre dotacions terrestres que han donat per estabilitzat l'incendi quan faltaven sis minuts per dos quarts de dues de la tarda. El foc, que ha cremat uns 1.100 metres quadrats de vegetació forestal, ha estat extingit cap a les dues de la tarda.

Segons Protecció Civil, el 112 ha rebut, fins a les quatre de la tarda, 80 trucades relacionades amb l'episodi de vents. Una quinzena dels avisos provenien de Barcelona i sis de l'Alt Empordà. Tot i el gran nombre de trucades rebudes, no s´ha produït cap afectació important. La majoria han estat per afectacions al mobiliari urbà, arbres caiguts o a punt decaure o objectes a la via.

Activada l'alerta per un episodi de fort vent

Protecció Civil ha activat l'alerta davant la previsió d'un episodi de 24 hores de fort vent de fins a 90 km/h i onades de 2,5 metres. Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), entre la tarda d'aquest diumenge i demà dilluns les ratxes de component oest / sud-oest podran ser intenses a tota la meitat nord de Catalunya, a les Terres de l'Ebre i a l'interior i prelitoral de Tarragona.

Incendi a Sant Llorenç Savall

Paral·lelament, aquest diumenge al migdia els Bombers de la Generalitat també han treballat en un incendi forestal a Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental). El foc ha començat a les 13.39 hores al Torrent de Can Sallent i fins al lloc s'hi han desplaçat un helicòpter i dos avions de vigilància i atac -que al final no han hagut de fer descàrregues- i set dotacions terrestres. L'incendi s'ha donat per estabilitzat a tres quarts de tres de la tarda i, segons els Bombers, ha cremat uns 1.600 metres quadrats de massa forestal.