El judici a Tailàndia contra Daniel Sancho ja té data

El procés comptarà amb almenys 57 testimonis, 27 dels quals citats per la defensa de l'espanyol, que està acusat d'assassinar el colombià Edwin Arrieta

Detenció de Daniel Sancho.

Detenció de Daniel Sancho. / EFE

EFE

El judici contra l'espanyol Daniel Sancho pel suposat assassinat del cirurgià colombià Edwin Arrieta tindrà lloc al tribunal provincial de Samui (sud de Tailàndia) del 9 d'abril al 3 de maig de l'any que ve i comptarà amb almenys 57 testimonis entre totes les parts.

Durant una vista celebrada avui al tribunal de l'illa de Samui, el jutge va fixar tenint en compte el nombre de testimonis les dates del judici, que es desenvoluparà durant 15 dies laborables de dimarts a divendres , segons ha informat a EFE una font propera al cas.

La vista, que forma part de la fase preparatòria per al judici, va començar al voltant de les 9.30 hora local (GMT+7), es va allargar més de tres hores i va comptar amb la presència de l'acusat i la mare d'aquest, l'analista d'inversions Silvia Bronchalo.

La Fiscalia comptarà al judici amb 28 testimonis, mentre els advocats que representen la família d'Arrieta han cridat a declarar-ne dos, inclosos els pares de la víctima, que només compten com un.

La defensa, per la seva banda, acudirà amb almenys 27 testimonis, encara que no es descarta que en pugui incloure algun més abans que se celebri el judici, que tindrà lloc a l'illa de Samui, on Daniel Sancho es troba a la presó des del passat 7 d'agost.

L'espanyol, de 29 anys, va ser detingut el 5 agost a la veïna illa de Phangan després de confessar el crim davant la Policia de Tailàndia , país que contempla la pena de mort per a l'assassinat premeditat, delicte del qual acusa Sancho la fiscalia.

El primer dia del judici tant la defensa, el fiscal com els advocats que representen la família de la víctima podran fer un al·legat inicial de cinc minuts, després del qual començarà la declaració de testimonis , que serà presencial.

Els primers a declarar seran els testimonis de la Fiscalia, que donaran pas als citats per l'advocat de Sancho, el lletrat d'ofici Aprichat Srinuel.

Un cop acabat aquest procés el 3 de maig, les parts podran fer un al·legat final i es fixarà una nova data per llegir la sentència, segons ha establert avui el jutge durant una vista a porta tancada.

Sancho s'ha declarat no culpable de dos dels tres delictes dels quals l'acusa la fiscalia, l'assassinat premeditat i la destrucció de documentació aliena (en referència al passaport d'Arrieta).

L'acusat sí que ha admès un tercer, el de fer desaparèixer parts del cos de la víctima, trobades a diversos llocs de l'illa de Phangan.

Sancho i Arrieta, el mort cirurgià plàstic colombià de 44 anys, es coneixien des de l'any passat i van quedar a Phangan el 2 d'agost passat, dia en què va tenir lloc el suposat crim.