Dos detinguts per tenir més de 6 quilos de cabdells de marihuana i dues armes de foc en un pis de Figueres

La Guàrdia Urbana va al domicili per unes queixes veïnals per olor de marihuana i localitza tres homes i la droga

Un dels implicats dona una empenta als agents, fuig i l'endemà els Mossos escorcollen l'habitatge on localitzen una petita plantació i diverses armes, dues d'elles de foc

Un agents dels Mossos d'Esquadra realitzant una detenció, en una imatge d'arxiu.

Un agents dels Mossos d'Esquadra realitzant una detenció, en una imatge d'arxiu. / MOSSOS D'ESQUADRA

Eva Batlle

Una actuació de la Guàrdia Urbana de Figueres i l'escorcoll posterior dels Mossos en un pis de Figueres ha acabat amb dos detinguts per tenir més de 6 quilos de cabdells de marihuana, un petit cultiu i dues armes de foc en un pis de Figueres. Els arrestats tenen 57 anys i estan acusats de ser presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, un de defraudació de fluid elèctric i un de tinença il·lícita d’armes.

Tot comença el divendres 24 de novembre pels volts de dos quarts de cinc quan agents de paisà de la Guàrdia Urbana de Figueres van anar a fer comprovacions en un pis de l’Eixample de la ciutat, arran de queixes rebudes per part de veïns que sentien una forta olor de marihuana. Els agents van trucar a la porta i a l’interior van poder comprovar que hi havia tres homes. Des de l’entrada van poder observar com en el rebedor hi havia unes bosses de plàstic negres, una safata amb gran quantitat de cabdells de marihuana i una arma tipus carabina a la paret. Per aquest motiu van detenir a dos dels homes per la presumpta comissió d’un delicte contra la salut pública. El tercer, però, va donar una empenta als agents i va fugir.

Va ser en aquest moment que va llençar una bossa que portava a les mans que contenia substància origen vegetal de color verdós en cabdells presumptament de marihuana amb un pes en brut de 2,07 quilos

A partir d’aquí, el cas va quedar en mans de la unitat d’investigació de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Figueres i l’endemà van fer el registre del pis. Hi van trobar un total de 4,36 quilos de cabdells de marihuana. A més, van intervenir dues armes d’aire comprimit i dues pistoles de foc real.

A més, també van localitzar 78 plantes de marihuana, 19 làmpades, 198 transformadors, 4 ventiladors, 2 aires condicionats, dos extractors d’aire i 700 euros fraccionats. La policia durant l’entrada també va certificar que la llum estava punxada, ja que hi havia una connexió directa a la xarxa d'enllumenat públic sense passar per comptador.