Requisen un gos considerat potencialment perillós a Castelló que anava deslligat i sense morrió

Era el segon cop que se'l trobaven al carrer i la propietària no tenia els permisos corresponents per la seva tinença

La comissaria de la Policia Local de Castelló d’Empúries a Empuriabrava. | SANTI COLL

La comissaria de la Policia Local de Castelló d’Empúries a Empuriabrava. | SANTI COLL

Eva Batlle

La Policia Local de Castelló d'Empúriesha requisat un gos considerat de raça potencialment perillosa que van trobar al carrer sense lligar i que tampoc portava morrió.

Tot el cas va començar el dissabte 18 de novembre, quan el cos policial va rebre l'avís que hi havia un gos considerat perillós pel carrer. Van localitzar l'animal i van observar l'animal que certament anava aquestes condicions i a més, com van comprovar, es tractava d'un gos considerat potencial perillós, de la raça American Stafford terrier.

Arran d'això van anar a entregar-lo a la seva propietària i li van demanar la informació corresponent a l'animal i tot el necessari per tenir-ne cura. La propietària, però, segons la policia, no complia amb cap dels requisits que contempla la normativa per fer-se càrrec d'aquest tipus de gossos. Per aquest motiu va acaba denunciada.

La Policia Local va recordar a la dona què havia de fer per posar el dia tota la documentació i per tenir-ho tot correcte, però no va tenir massa efecte perquè, el divendres d'aquesta setmana van tornar a fer una actuació pel mateix, l'animal estava sol al carrer. Van tornar a traslladar-se fins a la casa de la propietària en com en l'anterior ocasió, els va dir que se li havia escapat. Finalment, la Policia Local i com que la dona no havia intentat regular la situació de l'animal i perquè se'l van trobar de nou sense morrió i deslligat. Per tot això va acabar de nou denunciada i a més li van requisar l'animal.

Concretament, li van aixecar acta per no disposar de l'assegurança de responsabilitat civil per a gossos de races potencialment perilloses; deixar solt el gos, no portar el morrió quan està obligat a dur-lo i no presentar la documentació del gos.

Lligats i morrió

La Policia Local recorda que a la nova Llei 7/2023, de 28 de març, de protecció dels drets i el benestar dels animals es manté la classificació de races potencialment perilloses i continua vigent la normativa referent a aquest tipus de gossos. Per tant, es continua requerint que aquests animals vagin sempre lligats i amb morrió, a més de la tramitació de la corresponent llicència.

Subscriu-te per seguir llegint