Enxampats robant llentiscle d'un espai protegit de Vilanant

Els Agents Rurals denuncien el conductor del vehicle per recollir-ne sense autorització de la propietat del terreny

El llentiscle intervingut a Vilanant. | AGENTS RURALS

El llentiscle intervingut a Vilanant. | AGENTS RURALS

Eva Batlle

Els Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra van enxampar un grup de set persones que robaven llentiscle d'un espai protegit de Vilanant.

El cos que vetlla pel medi ambient va denunciar al conductor del vehicle on carregaven els feixos d'aquesta planta per emportar-se llentiscle sense disposar d'autorització de la propietat

Els fets van succeir el dia 16 de novembre i va ser gràcies a un avís d'un ciutadà que van poder frustrar aquests recol·lectors.

Ambdós cossos d'emergències es van desplaçar a la zona i van localitzar set persones que estaven recollint el llentiscle a l'Espai Protegit de la Garriga d'Empordà, que comparteixen els pobles d'Avinyonet de Puigventós; Vilanant; Llers. En aquest cas, estaven en una finca privada de Vilanant.

La recollida d’aquest arbust s’ha convertit en un negoci il·legal, i el Govern vol professionalitzar el sector i acabar amb la seva precarització, de moment però no s'ha regulat encara tot i que es va anunciar fa més d'un any.

El llentiscle és un arbust que es troba als boscos gironins i s’ha convertit des de fa temps en un negoci il·legal. Grups de recol·lectors entren als terrenys i se’ls emporten a manats. Sovint, els recol·lectors són estrangers en situació irregular i a qui fan treballar de forma precària. En canvi, l’arbust serveix per alimentar empreses d’Europa, que són les que n’obtenen el veritable benefici. Es tracta d’una planta silvestre amb un alt valor decoratiu i és molt preuat a diversos països.