Festa "rave" il·legal amb 500 persones a Llagostera

Es denunciarà als organitzadors de la festa per un abocament de residus sòlits durant la celebració

Es van identificar tres persones

La zona es troba dins del Pla d’Espais d’Interès Natural PEIN les Cadiretes i dins del pla Xarxa Natura 2000

Imatge de l'actuació dels Mossos.

Imatge de l'actuació dels Mossos. / MOSSOS D'ESQUADRA

DdG

Els Mossos d'Esquada van tenir coneixment, en data 1 d’octubre, que s’estava realitzant una festa “RAVE” il·legal amb unes 500 persones a la zona propera a Can Cabanyes de Montagut, a la població de Llagostera. Aquesta zona es troba dins del Pla d’Espais d’Interès Natural PEIN les Cadiretes i dins del pla Xarxa Natura 2000.

El mateix dia 1 pel matí es van personar al lloc efectius del Cos de Mossos d’Esquadra que van estimar uns 400 vehicles i 500 persones a la zona que dificultaven el pas per la pista forestal. En aquell moment no van poder identificar als organitzadors de la festa per la falta de col·laboració, la gent en actitud festiva sota els efectes de l’alcohol/drogues i per evitar un problema d’ordre públic. 

El dia 2 els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient es personen al lloc per fer les comprovacions de l’afectació al medi i localitzen multitud de residus i deixalles. Hi havia diverses bosses d'escombraries industrials amb llaunes i plàstics en el seu interior, diversos palets de plàstics apilats, fustes, llaunes, bidons de plàstic, entre d'altres. Algunes de les bosses d'escombraries estaven penjades d'alzines que hi ha per les rodalies. Que per tota la zona s'han localitzat bosses d'escombraries, llaunes, papers i plàstics abocats per tot arreu. L'estat que presenta la zona es de brutícia generalitzada.

A prop de la ubicació afectada van localitzar quatre vehicles amb tot el material necessari per l’organització de la festa. Neveres, transpalets, generadors elèctrics, altaveus de grans dimensions, etc. Van ser identificats tres homes de 26, 30 i 33.

La URMA Girona denunciarà als organitzadors de la festa per un abocament de residus sòlits durant la celebració de la festa RAVE.

La URPA Girona obriran diligències adreçades al Departament de Jocs i Espectacles per tal que procedeixin com escaigui.

 La festa es va realitzar sense cap permís del propietari de la finca, tampoc de l’Ajuntament de Llagostera i ni de cap Administració competent.