Tres ferits en ensorrar-se un forjat a l'Espai Gironès

L'accident laboral produït en una zona on es fan les obres d'ampliació al centre comercial de Salt

Revisen la planta baixa de les obres d'ampliació per descartar que hi hagi més afectats

Eva Batlle / Tapi Carreras

Tres treballadors han resultat ferits en ensorrar-se una bastida de les obres d'ampliació de l'Espai Gironès. L'accident laboral s'ha produït al voltant de les onze del matí al carrer del Pla de Salt, a tocar del camí dels Carlins, quan per causes que es desconeixen la bastida s'ha desplomat.

Arran dels fets s'han mobilitzat els serveis d'emergències que han muntat un fort desplegament. Els efectius dels Bombers han han hagut de fer recerca entre les restes del forjat per localitzar els ferits, dos d'ells han quedat atrapats sota la ferralla.

De moment, l'accident laboral s'ha saldat amb tres ferits, un de greus i dos de poca gravetat, segons el SEM . Els sanitaris han traslladat les víctimes a l'hospital Josep Trueta de Girona, dos d'ells amb ambulàncies i el greu, amb l'helicòpter medicalitzat. Per aquest servei han mobilitzat l'helicòpter i cinc ambulàncies. Els tres ferits en l'accident han ingressat a l'hospital i se'ls quedaran en observació. Des del centre sanitari, se'ls considera ferits lleus.

Revisió de l'equipament

Els Mossos d'Esquadra informen que encara s'ha revisat la planta inferior de la zona d'obres d'ampliació per descartar que no hi haguessin més treballadors atrapats. El resultat sortosament ha estat negatiu i no s'han hagut de lamentar més víctimes.

Arran dels fets, la Policia Local de Salt ha hagut de tallar el carrer pla de Salt a partir de la rotonda del camí dels Carlins. Els Mossos d'Esquadra de la seva banda, estan a càrrec de la investigació inicial. Posteriorment, Inspecció de Treball és qui s'acabarà d'encarregar del sinistre laboral per aclarir per què s'ha produït l'accident.

Els clients i treballadors que es trobaven al centre comercial expliquen a través de les xarxes socials que han sentit com una "explosió" i "un fort cop" quan s'ha produït l'accident laboral. Aquest fet ha provocat també el tancament d'alguns dels accessos a l'equipament comercial, però en tot cas s'ha mantingut obert.

"Tot en regla"

Des de l'ajuntament de Salt asseguren que l'obra té tots els permisos en regla. Es tracta d'una obra major i té la llicència atorgada.