Detingut un perillós fugitiu buscat per assassinar un rival i que s'ocultava a Sant Antoni de Calonge

La Policia Nacional va esbrinar que es feia passar pel seu germà i vivia amb la família a terres gironines

El dia de la detenció va intentar fugir saltant pels teulats de diversos edificis

L'arrestat, conegut com a “Libèl·lula” formava part d'una banda francesa dedicada al crim organitzat

Detingut un perillós fugitiu buscat per assassinar un rival i que s'ocultava a Sant Antoni de Calonge

Detingut un perillós fugitiu buscat per assassinar un rival i que s'ocultava a Sant Antoni de Calonge / CNP

E. B.

La Policia Nacional ha detingut un perillós fugitiu que va assassinar un rival i s'ocultava a les comarques de Girona. El dia de la detenció va intentar fugir saltant pels teulats de diversos edificis. L'home es feia passar pel seu germà i vivia amb la família a terres gironines. Mentre va estar aquí va canviar diverses vegades de domicili i la detenció es va fer a Sant Antoni de Calonge. L'arrestat de 29 anys era conegut com al “Libèl·lula” i formava part d'una banda francesa dedicada al crim organitzat. Aquesta operava a Drôme (França) i està vinculada a múltiples delictes.

El fugitiu estava buscat des del mes de maig d'aquest any, quan després de concertar una reunió amb un membre d'una banda rival amb l'excusa de resoldre un problema que havia sorgit entre tots dos, va matar-lo després de disparar-li.

Després d'aquest fet va emprendre la fugida amb un vehicle que va cremar posteriorment per evitar tant la investigació policial com per por de represàlies de l'organització rival.

Ordre de recerca

Un cop les autoritats franceses van aconseguir identificar el presumpte autor dels fets van emetre el dia 27 de juliol una ordre de recerca contra ell i es va informar els investigadors espanyols que es podria trobar a la província de Girona canviant contínuament de localitat de residència.

Les investigacions van permetre comprovar que es trobava residint a Sant Antoni de Calonge i que utilitzava la identitat del seu germà i s'amagava amb la seva família.

Gràcies a la col·laboració entre les dues autoritats policials -en el marc de la Xarxa ENFAST- van desplegar el dia 28 de juliol un ampli dispositiu policial per a la localització i detenció del fugitiu.

El dispositiu va permetre localitzar el pròfug, que s'havia tenyit els cabells per canviar el seu aspecte físic per no ser reconegut. A més, després de detectar els agents va emprendre la fugida arribant a saltar entre els edificis per teulats i patis interiors.

Finalment i després de diversos minuts de persecució, el fugitiu va ser arrestat. Durant el seguiment alguns policies van resultar ferits, però de caràcter lleu.

Les comarques de Girona i especialment la zona de la Costa Brava són sovint el centre de dispositius policials d'aquest tipus. S'hi amaguen fugitius perquè creuen que enmig de la gran quantitat de ciutadans estrangers que hi estiuegen o hi viuen passaran desapercebuts. Finalment, però, molts d'ells acaben caient en mans de la policia i se'ls deté i acaben ingressant a un centre penitenciari del país que els buscava, com ha ocorregut en aquest cas.