Un mort i sis persones ferides en un accident amb dos cotxes que han caigut al canal d’Empuriabrava

Circulaven a gran velocitat i abans de caure han atropellat almenys una persona

El canal, poc després de l'accident. | ANTI-RADARS GARROTXA

El canal, poc després de l'accident. | ANTI-RADARS GARROTXA

ACN

Una persona ha mort i sis persones han resultat ferides en un accident aquesta nit a Empuriabrava, en què dos cotxes han atropellat almenys una persona i després han caigut al canal passada la mitjanit, segons ha pogut saber l’ACN. Els serveis d’emergències han rebut l’avís a les 00.19 hores. Els fets han tingut lloc al Passeig Marítim a l’altura de l’avinguda Europa. Els Bombers han hagut d’activar el GRAE subaquàtic per rescatar les persones que havien caigut al canal. En un dels vehicles viatjaven quatre persones. Circulaven a gran velocitat i haurien fet voltes de campana abans de caure a l’aigua. Els cinc ferits són de poca gravetat: tres de menys greus i dos de lleus.

10 dotacions dels Bombers dels parcs de Roses, Llançà i Figueres i dotacions del GRAE subaquàtic s’han dirigit al lloc després de rebre nombroses trucades al 112 que alertaven de l’accident.

A les 00.32, dos bombers del parc de Roses ja eren a l’aigua proporcionant aire a les víctimes amb els equips d’aire. Del cotxe s’han extret tres homes. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha fet maniobres de reanimació a un d’ells sense èxit. Els altres dos tenen ferides de diversa consideració però no es tem per les seves vides. D’acord amb els testimonis, es treballa amb la hipòtesi que el quart ocupant del vehicle ha marxat de l’escena de l’accident pels seus propis mitjans.

Els Bombers, en coordinació amb els responsables de la Policia Local de Castelló d’Empúries, el SEM i els Mossos, han buscat el segon vehicle enfonsat i han comprovat que estava buit. A ambdues ribes del canal, els equips d’emergències i també ciutadans han tret diverses persones de l’aigua, entre ells alguns dels atropellats.

Un cop ateses totes les persones implicades, efectius del GRAE subaquàtic, que han arribat molt ràpid al sinistre perquè eren a Calella de Palafrugell pel dispositiu de seguretat del concert d’havaneres, han fet una darrera inspecció dels vehicles enfonsats i dels voltants per descartar la presència del quart passatger, i han senyalitzat la zona per facilitar la investigació de la Policia Local d’Empúries, que instrueix l’atestat de l’accident.

El SEM, a més de 7 ambulàncies, va activar suport psicològic per atendre tant les víctimes com els espectadors de l’accident.

Els Bombers han efectuat, durant aquest matí de diumenge, les tasques de retirada de les restes dels vehicles enfonsats al canal.

Els Bombers, retirant restes dels vehicles del canal. | SÒNIA DUÑACH

Els Bombers, retirant restes dels vehicles del canal. | SÒNIA DUÑACH