Roben prop de 50.000 euros a uns turistes pel mètode del «peruà» a l'AP-7 a Bàscara

Els Mossos busquen els lladres per detenir-los i ja els tenen identificats

Vehicles circulant per l’AP-7 a Garrigàs, en una imatge d'arxiu.

Vehicles circulant per l’AP-7 a Garrigàs, en una imatge d'arxiu. / ANIOL RESCLOSA

Eva Batlle

Els turistes són objecte dels furters de l'autopista. Una mostra d'això és el que fa succeir a dos ciutadans alemanys que el dissabte passat -17 de juny- circulaven per l'autopista AP-7 i per terres gironines. Anaven en sentit Girona i a l'altura de Bàscara , uns individus els van fer aturar al voral amb l'excusa que duien la roda punxada. Els van fer senyals i aquests es van parar.

A partir d'aquí, un dels individus els va entretenir i un altre, va entrar a dins del vehicle i se'n va emportar el botí desitjat. Els individus un cop van tenir el que volien, van fugir amb el seu cotxe ràpidament.

La parella després es va adonar que els havien robat. Arran dels fets van dirigir-se fins a Girona a denunciar els fets als Mossos d'Esquadra.

Els furters van robar-los prop de 50.000 euros que duien en efectiu, ulleres de marca de luxe, documentació i un ordinador portàtil.

Arran dels fets, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació. La Unitat Operativa de Mobilitat (UOM) està a càrrec de la investigació dels fets i ja té identificats als presumptes lladres, ara els busca per detenir-los. Aquesta unitat dels Mossos és l'encarregada de vetllar i d’investigar aquests robatoris en vies ràpides.

En aquest cas de Garrigàs es tracta d'un furt del tipus peruà o punxa-rodes. El mètode del furt del peruà consisteix en el fet que els lladres es posen al darrere de la futura víctima, li assenyalen la roda com si l’hagués punxada i el van tancant per darrere amb el cotxe i acaba al voral aturat. Un dels furters parla amb la víctima i l’altre li roba, i marxen. En època estival és quan creix més aquest tipus delictiu. En època estival és quan creix més aquest tipus delictiu i la policia rep més denúncies i alertes sobretot de turistes que es troben al tram nord de l’autopista, és a dir, el de Girona.

Anteriorment, quan hi havia peatges, aquests lladres tenien un altre modus operandi. Que consistia en el fet que es posaven darrere les víctimes quan eren al peatge, els punxaven la roda a les víctimes i després els intentaven «ajudar» i els robaven.

Subscriu-te per seguir llegint