Rescaten tres menors que no podien sortir de l'aigua a la platja de l'Estartit

Els joves pertanyen a un grup d'escolars britànics que estan de viatge

Els GEAS de la Guàrdia Civil i dos bombers fora de servei els socorren

Salvament Marítim també va participar en el rescat amb una Salvamar i l'helicòpter

Les illes Medes vistes des de la platja de l'Estartit, en una foto d'arxiu.

Les illes Medes vistes des de la platja de l'Estartit, en una foto d'arxiu. / ANIOL RESCLOSA

Eva Batlle

Fort ensurt el viscut ahir a la nit a la platja de l'Estartit. Un grup de joves s'estava banyant i alguns van tenir problemes per sortir-ne.

Salvament Marítim va rebre l'avís pels volts de les nou a la seva central de Barcelona a través del 112 així com per part de la Policia Local de Torroella i l'Estartit que estava a lloc.

L'alertat informava que hi havia un grup d'adolescents amb dificultats a dins de l'aigua. Des de Salvament es va activar la Salvamar Lyra així com un helicòpter, també es van mobilitzar Bombers i els GEAS (Grups Especials d'Activitats Subaquàtiques) de la Guàrdia Civil amb la seva embarcació.

En arribar els efectius d'emergència, van trobar-se els banyistes que estaven a dins de l'aigua i a uns 200 metres de la costa. Els monitors ja havien pogut ajudar-ne a sortir una gran part però, tres d'ells no podien. Es dona el cas que ahir la mar estava molt moguda i estava picada en aquesta zona de la Costa Brava.

Un deks nebirs va ser evacuat amb rapidesa i finalment, dos bombers fora de servei i els GEAS van treure dos més. A ambdós els van oferir mantes tèrmiques. Aquests darrers van empassar força aigua, però segons confirmen fonts policials finalment, no van necessitar evacuació sanitària. Els sanitaris del SEM els va atendre in situ.

D'altra banda, els nens es van posar a disposició dels monitors. Aquests menors pertanyen a un grup de prop d'un centenar joves britànics que està de viatge a la zona amb l'escola.