El presumpte autor de la violació d'Igualada va ser gravat per diferents càmeres de seguretat mentre seguia la víctima de 16 anys quan va sortir d'una discoteca de la localitat fins al lloc on es va produir l'agressió la matinada de l'1 de novembre del 2021.

En la interlocutòria, consultada aquest divendres per Europa Press, el fiscal assegura que aquella matinada l'investigat es trobava al mateix carrer que la menor i, després de seguir-la diversos carrers, "la va atacar sorpresivament, amb intenció de satisfer el seu ànim libidinós".

Entre les 6.16 i les 6.40 hores, l'investigat "va atacar brutalment la menor, clavant-li forts cops al cap i agredint-la sexualment, emprant la força i la violència".

Després de l'agressió, l'investigat va abandonar el lloc dels fets, sostraient la roba a la víctima i deixant-la "abandonada a terra, inconscient, despullada, en un lloc fred, inhòspit, sense amb prou feines trànsit de persones i amb lesions importants", per la qual cosa, si no hagués rebut assistència, hauria mort.

Càmeres de seguretat

Arran d'una denúncia per uns danys causats en un vehicle, els agents van revisar les càmeres de seguretat de la zona i van descobrir que un grup de joves estaven implicats en els fets, entre els quals es va identificar el presumpte autor de l'agressió sexual.

A partir d'aquell moment, els agents van construir el recorregut que hauria fet el presumpte autor de la violació amb les imatges captades per càmeres de seguretat i la connexió del seu telèfon mòbil i del de la víctima a través de les antenes.

Únic participant

Moments abans de l'agressió, les càmeres van gravar l'investigat seguint la víctima, també quan "comença a accelerar el pas darrere la menor", com entren al mateix carrer i com en surt a les 6.41 hores amb la roba de la noia a les seves mans, i sense que altres persones transitessin per la zona durant aquells 20 minuts, la qual cosa exclou altres persones en la participació dels fets.

A més a més, durant l'escorcoll al domicili del presumpte autor després de la detenció, els agents van trobar roba que "coincideix plenament amb la vestimenta amb la qual va ser captat per les càmeres" de seguretat.

Presó provisional

El magistrat va decretar presó provisional comunicada i sense fiança al presumpte autor dels fets per un delicte d'assassinat en grau de temptativa i agressió sexual, "en considerar que existeixen indicis suficients de la presumpta comissió" dels fets.

El fiscal ha constatat que és un noi de 20 anys, nascut a Bolívia, que es troba a Espanya des que tenia 15 anys, "sense arrelament familiar ni social, en situació irregular", i que té una vida solitària, sense amb prou feines contacte amb altres persones ni llaços socials estables.

"Existint aquest vincle de naixement amb el seu país d'origen, existeix una alta probabilitat que el subjecte intenti sostreure l'acció de la justícia tornant al seu país natural o fins i tot ocultar-se a Espanya", ha afegit.

També li imposa la pena de presó perquè no pugui ocultar, alterar o destruir proves i per evitar el risc de reiteració delictiva, ja que "consta un informe que detalla certs fets esdevinguts en el seu passat, dels quals es pot inferir un pronòstic d'alta perillositat i probabilitat que torni a delinquir".