Els Mossos d'Esquadra van detenir el dimecres 25 d'agost nou homes per presumptament vendre cocaïna a bars i discoteques del Garraf, i cinc d'ells van ingressar a la presó després de passar a disposició judicial.

Segons han explicat aquest dimarts en un comunicat, aquesta investigació, el cas Parra, va començar el novembre passat, quan els agents van tenir coneixement que "es podria estar subministrant droga" en un establiment de Vilanova i la Geltrú. Amb l'avanç de la investigació, van observar que "la venda es feia concretament en un bar i dues discoteques de Vilanova i la Geltrú i un bar de Sant Pere de Ribes", i van identificar els presumptes responsables de l'activitat delictiva.

DETENCIÓ

El 25 d'agost els agents van dur a terme 10 entrades i escorcolls a la comarca del Baix Penedès i el Garraf, i es va desmantellar una infraestructura de cinc plantacions de marihuana --unes 4.000 plantes--, 22 quilos de cabdells de marihuana, 400 grams de cocaïna i una arma de foc.

Els investigadors "calculen que el valor de la substància requisada superaria el 1.000.000 d'euros en el mercat negre".

Després de la detenció dels nou homes, cinc d'ells van passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó; la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.