Un acusat ha reconegut que va maltractar i va agredir sexualment la neboda menor d'edat, amb qui convivia a Figueres. El cas ha arribat a judici a l'Audiència de Girona i el processat ha admès que a principis del 2018 va colpejar la nena en dues ocasions fent servir "les mans, un cable o un cinturó" quan es negava a fer tasques domèstiques. La matinada de l'11 al 12 de juny del mateix any, quan la menor tenia 8 anys, la va agredir sexualment tapant-la amb un manta per evitar que demanés auxili. També ha reconegut que aquest era el tercer cop que ho feia.

L'acusat ha acceptat 7 anys, 6 mesos i 1 dia de presó per un delicte continuat d'agressió sexual i 120 dies de treballs en benefici de la comunitat per dos delictes de maltractament.

L'acusat, que està en presó preventiva i ha arribat al judici custodiat pels Mossos d'Esquadra, s'enfrontava inicialment a una pena de 16 anys i 8 mesos de presó. L'interrogatori al judici, que s'ha fet aquest dimecres a la secció tercera de l'Audiència de Girona, ha estat breu. Responent a les preguntes de la fiscal, el processat s'ha limitat a reconèixer íntegrament els fets amb una excepció, perquè nega que arribés a penetrar la neboda quan la va agredir sexualment en tres ocasions.

El processat és oncle matern de la víctima i l'any 2018 vivia amb la nena, dos germans també menors i els pares de les criatures en un pis de Figueres. A principis d'any, l'acusat va "propinar" en dues ocasions pallisses a la nena. Segons ha reconegut, li va colpejar l'esquena, les cames i els peus amb "les mans, un cable o un cinturó" quan es negava a fer tasques domèstiques que li imposava, com anar a comprar o rentar els plats.

Els fets

Els fetsLa matinada de l'11 al 12 de juny del mateix any, l'acusat va entrar a l'habitació de la nena de 8 anys, que estava dormint. Per evitar que pogués cridar i demanar auxili, li va tapar la cara amb una manta, va pressionar "amb força" provocant-li "dificultat per respirar" i li va treure els pantalons i la roba interior. Segons ha admès el processat, va refregar el penis contra els genitals de la nena fins a arribar a ejacular. A més, també ha reconegut que no era el primer cop que ho feia i que durant la primera meitat d'any la va agredir sexualment "dues vegades més".

Com que ha reconegut els fets, la fiscalia ha modificat l'escrit de conclusions provisionals i demana ara 7 anys, 6 mesos i 1 dia de presó pel delicte continuat d'agressió sexual a menor de 16 anys i 120 dies de treballs en benefici de la comunitat pels dos delictes de maltractament. La lletrada de la Generalitat com a acusació particular i la defensa encapçalada per l'advocada Natàlia Frigola s'hi han adherit.

"El meu representat ha reconegut que hi va haver violència però no penetració, per això la fiscalia ha modificat considerablement les penes per l'agressió sexual continuada", ha afirmat Frigola que també remarca que, finalment, les acusacions no sol—liciten l'expulsió del país del processat un cop complertes tres quartes parts de la condemna.

A banda de la pena de presó, per les agressions sexuals tant les acusacions com la defensa demanen 10 anys de llibertat vigilada, que l'acusat no es pugui apropar a menys de 150 metres de la víctima durant 16 anys i que li imposin el pagament de 15.000 euros d'indemnització pel dany moral. El judici ha quedat vist per a sentència.