El passat 7 de desembre, agents de la Policia Nacional, realitzant funcions pròpies de la seva especialitat en l'AP-7, en les proximitats al lloc fronterer de La Jonquera, van interceptar un vehicle que els va resultar sospitós per l'actitud dels seus ocupants.

Després de comprovar la documentació dels dos homes de nacionalitat marroquina ocupants del vehicle, van procedir a la inspecció d'aquest, descobrint com en interior d'una motxilla oculta en el maleter es trobaven 13 paquets, embolicats en paper film, de cabdells de marihuana premsats. Per aquest motiu, es va procedir a la detenció de les dues persones, el quals van manifestar portar la marihuana des d'Almeria, amb la intenció de vendre-la posteriorment a França.

Després de traslladar als detinguts, així com el vehicle del qual feien ús, a dependències policials, es va efectuar una segona inspecció més a fons del vehicle, amb la col·laboració de la Unitat policial de Guies Canins, comprovant com el gos especialitzat en la detecció de substàncies estupefaents marcava en els voltants del maleter. D'aquesta forma, una vegada es va extreure la roda de recanvi, es van localitzar altres 5 paquets de les mateixes característiques que els anteriors.

El pes total de la marihuana premsada va ser de 12.220 grams, que aconseguiria un valor de venda estimat de 20.000 euros en territori nacional.

Tots dos detinguts van passar a la disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres que va decretar el seu ingrés a la presó provisional, quedant el vehicle en dipòsit en dependències policials, a la disposició d'aquest mateix jutjat.