La Guàrdia Civil ha detingut tres homes a la Jonquera (Alt Empordà) per transportar 28,5 quilos de marihuana amagats en un doble fons de la bodega d'un autocar. Va passar el 27 d'octubre a les deu de la nit durant un control a l'N-II en sentit França. Els agents van aturar un autobús de línia regular procedent d'Almeria i amb destinació a Brussel·les (Bèlgica). Durant la inspecció, van sospitar d'una possible manipulació de les dimensions de la bodega i van descobrir-hi un doble fons. Al seu interior, hi havia bosses envasades al buit amb la droga.

Després de descobrir la droga, valorada en més de 45.000 euros, la Guàrdia Civil va detenir els dos conductors de l'autocar i el responsable del control d'equipatge. Tots ells són de nacionalitat marroquina. Es van instruir diligències i els detinguts i la droga comissada també es van entregar al Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

En els últims quinze dies de mes, la Guàrdia Civil a Girona ha comissat 155 kg d'haixix i 34 kg de marihuana per un valor superior als 320.000 euros.