La policia espanyola ha interceptat 64,8 quilos de cocaïna a sis viatgers en diferents controls rutinaris situats als espais fronterers de Catalunya. Concretament, van enxampar a la Jonquera (Alt Empordà) un conductor d'un tràiler que transportava ous i que va intentar passar 41 quilos de la droga amagats en caixes metàl·liques a la carrosseria del vehicle. Destaca també el cas d'una parella espanyola que havia arribat a l'aeroport de Barcelona procedent d'un vol de Lima (Perú) amb 4,4 quilos amagats entre diferents peces de roba de l'equipatge. En total, es van detenir sis persones, dels quals només una va quedar en llibertat amb càrrecs i la resta van ingressar a presó de forma provisional.

Els controls es van fer uns dies abans de Setmana Santa, un dels moments en què el tràfic de drogues augmenta en ser un període vacacional. La setmana passada, en un control fronterer de la Jonquera, agents de la Brigada Local d'Estrangeria i Documentació van observar a la nit com un tràiler amb matrícula italiana intentava de forma discreta eludir el control policial situat després del peatge. Davant del nerviosisme i contradiccions en les explicacions donades pel conductor i el seu acompanyant -tots dos de nacionalitat italiana-, els agents van decidir inspeccionar la càrrega -transportava ous- amb la unitat canina. Els gossos van detectar la droga, amagada en nou caixes metàl·liques empotrades a la carrosseria del vehicle i embalats amb forma de rajol i cinta adhesiva. En total, duien 41 quilos de cocaïna.

Per altra banda, en un control a l'aeroport del Prat, una parella espanyola va ser enxampada amb 4,4 quilos de cocaïna. Havien viatjat a Lima (Perú) i havien arribat a Barcelona des de Madrid. Duien la droga amagada entre diferents peces de roba, que van aixecar les sospites dels agents en veure que tenien un gruix poc habitual. A la maleta, duien 31 planxes plena de cocaïna amagades entre els forros d'una maleta de nadó, una funda d'ordinador, tres mantes, dos camises, dos pijames i dos xandalls.

En aquest mateix indret, també es va detenir un home amb nacionalitat brasilera que, des de París, havia arribat a l'aeroport del Prat. Portava 2,3 quilos de cocaïna amagada en un doble fons de la maleta i embolicada amb plàstic negre.

Finalment, agents de la policia espanyola van enxampar un home amb nacionalitat brasilera procedent de Màlaga. Havia arribat en tren i duia 17,1 quilos de cocaïna dividits en quatre paquets a dins de la maleta. El destí final de la droga, segons la policia, era Barcelona i l'àrea metropolitana.

Tots ells van ser detinguts per un presumpte delicte contra la salut pública i van passar a disposició judicial. Finalment, es va ordenar l'ingrés a presó provisional pels cinc homes i llibertat amb càrrecs per la dona que acompanyava l'home procedent d'un viatge de Lima.