Dona a llum un nadó tan gran que li sagnen els ulls de l'esforç

El "petit" va pesar 4,6 quilos i la mare diu que "vaig contenir la respiració i vaig empènyer amb totes les meves forces sense importar res. Només volia que sortís perquè el dolor era insuportable"

Els ulls de la mare injectats a la sang i, a la dreta, el seu "petit".

Els ulls de la mare injectats a la sang i, a la dreta, el seu "petit". / TIKTOK

Javier Corazón

Una dona ha deixat bocabadada a molta gent després de revelar que li van esclatar els vasos sanguinis de la cara durant el part. Maira va donar la benvinguda al seu fill al món a principis del passat mes d'octubre, però en un vídeo al compte de TikTok, va revelar que el part va ser extremadament complicat. Tant esforç va fer que fins i tot "va plorar sang".

Tot i les adversitats, tot va valer la pena: Maira va donar a llum un nadó de 4,6 kg. A l'inici del vídeo, Maira va mostrar el seu marit allisant-li els cabells abans que comencessin les contraccions. Poc després, la seva expressió reflectia el dolor intens. "Aquell dia vaig donar a llum el nadó més gran, fent que tots els vasos sanguinis de la meva cara esclatessin", va escriure sobre l'enregistrament.

"Només volia que sortís perquè el dolor era insuportable"

Posteriorment, va mostrar el seu rostre, evidenciant les marques dels vasos sanguinis trencats. Però l'ensurt més gran va arribar quan va ensenyar que els seus ulls estaven completament injectats en sang. "Per què passa això?", va preguntar una persona als comentaris.

"¿Vas contenir la respiració? Estic realment curiosa. I jo aquí, amb sis mesos d'embaràs!", va preguntar una altra.

Al que Maira va respondre: "Sí, vaig contenir la respiració i vaig empènyer amb totes les meves forces sense importar res. Només volia que sortís perquè el dolor era insuportable. Tenia sang sortint dels meus ulls".

"Em vaig quedar sense alè quan vas mostrar els teus ulls", va escriure un tercer, i Maira va respondre: "Jo també quan em vaig veure!".

Altres van compartir les seves pròpies experiències amb nadons grans. Una dona va escriure: "Vaig parir a les 38 semanas... 5,3 kg. A l'UCI neonatal van dir 'el teu fill ja està gran".

"El meu va pesar 4,8 kg i el metge va preguntar si tenia una motxilla perquè ja estava llest per a l'escola", va fer broma una altra.

Amb paraules d'ànim, algú més va afegir: "Ho sento molt, ets una mare valenta!". Maira va concloure: "Estic feliç que tot hagi acabat i de tenir-ho amb mi".

Al vídeo mostra el seu nadó, que va haver de portar mitjons a les mans en lloc de les habituals manyoples perquè no li cabien.

Per què poden esclatar els vasos sanguinis durant el part?

Durant el treball de part, els esforços i les empentes poden augmentar la pressió arterial, cosa que pot trencar els petits vasos sanguinis (capil·lars) de l'ull i provocar sagnat a l'ull. Els ulls injectats a la sang com els de Maira solen ser inofensius i desapareixen al cap de dues setmanes de donar a llum.

No obstant això, si es pateix algun símptoma addicional, com canvis en la visió, confusió mental, veure'ls al voltant dels llums o dolor dins i al voltant dels ulls, cal buscar atenció mèdica com més aviat millor. El trencament de vasos sanguinis als ulls també pot ser degut a una tos especialment agressiva.