La sala d’espera de Pediatria de l'Hospital de Figueres tindrà una taula interactiva gràcies a una donació de Capmany

El consistori ha entregat 1.000 euros a la Fundació Salut Empordà per finançar un projecte de l’àrea maternoinfantil i pediàtrica

Joan Fuentes, Sergi Iglesia i Marga Canta.

Joan Fuentes, Sergi Iglesia i Marga Canta. / FSE

Emporda.info

L’Ajuntament de Capmany ha fet una donació de 1.000 euros a la Fundació Salut Empordà (FSE) que es destinarà a la campanya de captació de fons per a la millora de les instal·lacions de Pediatria de l’Hospital de Figueres. En concret, aquests diners s’han invertit en l’adquisició d’una taula interactiva tàctil infantil, que s’instal·larà a la sala d’espera pediàtrica de Consultes Externes. Els infants podran explorar pels jocs de manera didàctica, en un nou ambient acollidor i confortable.

Gràcies a aquests 1.000 euros, la campanya ja porta recaptats 40.017 euros. Està previst que els treballs d’adequació dels espais pediàtrics comencin en les setmanes vinents i, en un primer moment, s’actuarà a la sala d’espera de Consultes Externes. En una segona fase, s’abordarà la sala de jocs de la planta de Pediatria i, més endavant, serà el torn de fer millores a les cinc habitacions.

Aquest és el tercer any que l’Ajuntament de Capmany dona suport econòmic a la FSE amb un objectiu concret: el 2020, va aportar 1.000 euros per a la compra d’un ninot de simulació perquè el Servei de Pediatria i Neonatologia pogués perfeccionar les maniobres de reanimació cardiopulmonar i altres tècniques d’emergència, i el 2022 la quantitat també va ser de 1.000 euros, que es van utilitzar en la compra d’unes ulleres de Realitat Virtual (RV) per a la planta Maternoinfantil de l’Hospital, una eina tecnològica que es fa servir quan s’han de fer certes proves o exploracions als infants que estan ingressats al servei de Pediatria.

Compromís amb el territori

El director gerent de la FSE, Sergi Iglesia, ha agraït personalment a l’alcalde de Capmany, Joan Fuentes, i a la primera tinent d’alcalde de Sanitat i Benestar Social, Margarita Canta, l’ajut constant que ofereix el consistori capmanyenc a la Fundació Salut Empordà. “Per a nosaltres, aquestes donacions tenen un gran valor, no només per l’import en si, sinó pel fet que mostren la mobilització del territori i la implicació de les administracions en una qüestió tan important per a la ciutadania com són la salut i l’assistència sanitària a les persones”, ha manifestat Sergi Iglesia.

L’alcalde, per la seva banda, explica que aquest gest solidari forma part del compromís del seu poble amb el territori i especialment amb l’entitat sanitària que dona atenció a tot l’Alt Empordà. "Quan l’Ajuntament de Capmany confecciona el pressupost anual, hi ha una partida que ja identifiquem com a subvenció directa per a l'Hospital de Figueres. És un centre comarcal, que dona servei al nostre poble i a la comarca, i creiem que hem de col·laborar en el que puguem”, ha dit Joan Fuentes.

[object Object]

Cal recordar que la campanya de captació de fons de la FSE es va posar en marxa el desembre del 2022 amb l'objectiu de recollir diners per reformar les instal·lacions pediàtriques de l'Hospital de Figueres, facilitant que pacients i familiars se sentin com a casa i tinguin un bon record de la seva estada.