Els plans per aprimar passen sempre per una dieta específica i sana sota la supervisió d'un metge, però quan el nostre objectiu és reduir la panxa, podem tenir en compte una sèrie de recomanacions extra que poden ajudar-nos a aconseguir les nostres metes.

El primer, en qualsevol cas, és cuidar l'alimentació amb una dieta adequada, sana i equilibrada, i canviar d'hàbits. Posar-nos com a objectiu aprimar passa per modificar la nostra forma de vida, incorporar l'esport com un costum més i sotmetre'ns al control mèdic, almenys en els primers mesos després de prendre la decisió de perdre aquests quilos que ens poden sobrar.

Les raons de salut per baixar de pes quan aquest està per sobre del recomanat són moltes i molt importants. Una d'elles es troba en els riscos que comporta una panxa prominent. Segons nombrosos estudis mèdics, l'obesitat és un conegut factor de risc per a la hipertensió o pressió arterial alta i s'ha informat àmpliament que la ubicació del greix en el cos d'una persona pot conduir a un major risc d'altres problemes de salut com a malalties del cor i càncer.

La relació entre la hipertensió i l'obesitat global en comparació de l'acumulació de greix específic en un lloc no està clara, encara que alguns estudis han apuntat que les persones amb greix al voltant de la seva àrea abdominal tenen major risc de desenvolupar hipertensió en comparació d'aquelles amb índex de massa corporal similar però amb concentracions de greix en altres parts del cos. A més, també s'ha associat al risc de patir diabetis.

No obstant això, reduir centímetres a la zona abdominal es converteix gairebé sempre un dels objectius més difícils d'aconseguir, malgrat que és un dels més desitjats.

Alguns consells poden ajudar-nos a aconseguir el nostre objectiu:

1. Més exercici aeròbic

Fer esport és clau. Però per baixar panxa haurem d'augmentar la intensitat de l'exercici físic aeròbic, tant en intensitat com en temps, fonamental per cremar greix. Aquest tipus d'exercicis són més convenients que els d'enfortiment dels abdominals.

2. Augmenta el nombre d'àpats

Menjar més vegades al dia i en menor quantitat és una de les recomanacions clàssiques de qualsevol dieta. Això manté el nivell de sucre en sang, la qual cosa evita els clàssics baixons que ens impulsen moltes vegades a picar o passar-nos a l'hora de menjar.

3. Deixar les begudes alcohòliques

En moltes ocasions s'ha apuntat que una de les causes del greix abdominal està en les begudes alcohòliques, al marge d'altres perjudicis per a la salut. Deixar de prendre-les i optar sempre per l'aigua o el te verd ens ajudarà a perdre pes.

4. Evitar sucres i grasses

Una dieta sana i que ens permeti controlar i reduir el greix abdominal passa per reduir dràsticament aquells aliments que aporten un extra de sucre o greix. En aquest sentit, cal rebutjar per exemple, els refrescs ensucrats.

5. Reduir els carbohidrats

El pa, la pasta, els cereals o l'arròs blanc aporten hidrats de carboni, dels quals no podem prescindir, però que haurem de controlar si volem controlar el perímetre de la nostra panxa.

6. Mantenir o augmentar el consum de proteïnes

Moltes carns, el peix, l'ou, el formatge, els iogurts o l'arròs integral formen part d'una dieta específica para controla el greix abdominal.

7. Consumir aliments rics en fibra

Els aliments rics en fibra, entre els quals s'hi troben els fruits secs, són un aliat fonamental per aconseguir els nostres objectius ja que afavoriran el trànsit intestinal. També contribueixen a evitar la inflor.

8. Beure aigua

També és important beure d'1,5 a 2 litres d'aigua al dia.

9. Descansar i evitar l'estrès

Dins dels consells de vida sana, descansar adequadament i evitar o saber controlar les situacions d'estrès ens donaran una altra empenta per aconseguir els nostres objectius. L'estrès genera nivells de cortisol que afavoreixen l'acumulació de greix en l'abdomen.

10. No descartar les proteïnes, carn o peix

Tota la proteïna animal ha d'estar permesa en la dieta per aportar els aminoàcids bàsics que necessitem en la nostra alimentació.