El Club Tennis Taula l’Escala fomenta l'exercici i la vida saludable entre la gent gran

Es posa en marxa el programa “Oci i Salut” que vol incentivar la pràctica d’exercici físic, a la vegada que facilitar la socialització entre les persones més grans de 70 anys

El Club Tennis Taula CER L’Escala en una imatge d'arxiu.

El Club Tennis Taula CER L’Escala en una imatge d'arxiu. / FSE

Emporda.info

El Club Tennis Taula CER L’Escala, amb la col·laboració dels professionals de l’ABS l’Escala, posa en marxa el 2 d’octubre el programa “Oci i Salut”, adreçat a les persones grans del municipi. La iniciativa té per objectiu fomentar un estil de vida saludable i la pràctica d’exercici físic, a la vegada que facilitar la socialització entre les persones més grans de 70 anys tot aprofitant les característiques particulars que té la disciplina del tennis taula. En aquest sentit, és un esport amb molts beneficis perquè pràcticament no hi ha risc de lesió, i a més aporta millores en l’agilitat, la força, la coordinació i el pensament. 

El programa “Oci i Salut” s’ha organitzat en sessions setmanals d’una hora i mitja de durada i consta de dos grups de 20 persones cadascun. El fet de treballar en grups nombrosos ajudarà els participants a socialitzar-se i a pal·liar el sentiment de solitud o d’aïllament social. Els entrenaments estaran dirigits per Joan Sués, actual campió d’Espanya de veterans, que comptarà amb el suport de dos jugadors més de tennis taula. En la primera sessió, la fisioterapeuta de l’ABS l’Escala, Anna Ferrer, es farà càrrec de mostrar als participants una taula d’exercicis bàsics d’escalfament a l’inici de l’activitat i com han de fer els estiraments un cop acabada. També farà un seguiment del treball d’entrenament de cada participant.

Per apuntar-se a aquest programa, s’ha previst obrir quatre convocatòries cada any, una per trimestre, de manera que hi haurà rotació entre els participants en el cas que s’esgotin les places. En aquest sentit, el Club Tennis Taula CER L’Escala està en contacte amb entitats privades per tal de trobar el finançament suficient que garanteixi la continuïtat d’aquest projecte.