Coneix els efectes nocius de l'excés de cerumen a les orelles, et pots quedar fins i tot, sord

Descobreix per què passa i com solucionar-ho

Si no fas el tractament a temps, pots quedar-te sord, temporalment

Estàs sord? Unes paraules que segur has escoltat o te les han dit en alguna ocasió

Pateixes sordera?

Pateixes sordera? / @ COOKIE_STUDIO

Cristina Clopés

Tant joves com adults, de vegades, pot ser que preguntem el mateix tres vegades i no és perquè no prestem atenció, sinó perquè potser tenim excés de cerumen a les orelles, tot i no saber-ho. No has sentit mai la frase, estàs sord? Doncs potser no ho estàs, però sí que l'excés de cerumen a les orelles fa que no sentis tan bé. Descobreix per què passa i com solucionar-ho.

Les nostres orelles són una part molt fràgil del nostre cos, ja que l'accés de brutícia en elles és molt senzilla, tot i que, quan en tinguem, pot ser ni ens n'adonarem si no ens ho diu el metge, ens les toquem o sentim un seguit de símptomes molestos. El cerumen és semblant a la cera i és de color groguenc. Aquest compost té diverses funcionalitats per a la nostra oïda:

  • Netejar
  • Hidratar
  • Protegir el timpà

L'excés de cerumen pot provocar hipoacúsia, pèrdua auditiva temporal

Les nostres orelles, per si soles, produeixen cera, la qual, normalment, marxa sola quan ens dutxem o quan se'n crea de nova, reemplaçant directament la que hi havia. Quan volem treure'ns la cera amb els dits o amb bastonets, pot ser que ens acabem fent mal o provocant l'efecte contrari i això farà que hàgim d'anar al metge a què ens l'extregui, si en tenim massa o ens molesta.

Treure't la cera de les orelles amb bastonets

Treure't la cera de les orelles amb bastonets / @ DROBOTDEAN