El truc per quedar-te adormit en menys d'un minut

T'expliquem com agafar el son d'una forma molt senzilla

Dormir bé té importants beneficis per a la nostra salut.

Dormir bé té importants beneficis per a la nostra salut. / FREEPIK

Bruna Segura

Hi ha vegades que, encara que estem molt cansats per un dia que ha sigut molt llarg, o hàgim matinat més del normal, no aconseguim quedar-nos adormits al llit i tenir les hores de son que el nostre cos necessita. Per a molts, el fet de poder dormir tranquil·lament és un problema que es presenta cada nit i que comporta que l'endemà no puguem rendir tant en la feina com en el nostre temps d'oci tant com ens agradaria. A més, la falta de son va lligada al nostre estat d'humorestat d'ànim i a l'aparició de les ulleres. Existeixen diferents productes farmacèutics que poden ajudar-te a dormir bé a la nit. Però també existeixen altres remeis casolans que podem realitzar just abans d'anar-nos-en al llit i que ens poden ajudar a agafar el son abans del que pensem. La tècnica «4-7-8», elaborada pel doctor Adrew Weil, qui va aconseguir doctorar-se a Harvard gràcies a aquest descobriment, promet que podrem adormir-nos en tan sols 60 segons realitzant un senzill exercici. En total, hem de seguir tres senzills passos que aconseguiran que el nostre cos pugui relaxar-se.

En què consisteix la tècnica «4-7-8»?

El primer que hem de fer és seure'ns (també podem fer-ho tombats al llit, però Weil recomana que és millor realitzar-ho amb l'esquena recta i recolzada en un suport). A continuació, hem d'inhalar l'aire amb el nas i comptar fins a quatre. El següent pas consisteix a aguantar la respiració amb aquell aire al nas durant set segons. En el tercer i últim pas haurem d'aspirar l'aire durant vuit segons de manera forta i perllongada. L'ideal és repetir aquests passos unes tres vegades abans de tombar-nos. Comprovarem que el son fa acte de presència. Weil explica que com més cops realitzem aquest exercici al llarg dels dies, més senzill ens serà el fet de poder adormir-nos més de pressa.

Recorda que per poder agafar el son també existeixen diferents rutines saludables que pots afegir al teu dia a dia. Una bona alimentació al sopar també és una ajuda per poder descansar millor i, a més, perdre aquells quilos de més. Comença el dia descansat i replet d'energia amb l'ajuda d'aquests consells.