La Fundació Salut Empordà i la Fundació dels Oficis signen un acord per promocionar la formació professional dels joves

L’aliança té per objectiu promocionar i potenciar l’ensenyament, l’aprenentatge i la formació dels estudiants de cicles de grau mig i grau superior de l’Alt Empordà

La Fundació Salut Empordà i la Fundació dels Oficis signen un acord per promocionar la formació professional dels joves

La Fundació Salut Empordà i la Fundació dels Oficis signen un acord per promocionar la formació professional dels joves / FSE

Emporda.info

La Fundació Salut Empordà (FSE) i la Fundació dels Oficis de l’Alt Empordà han signat un acord de col·laboració per promocionar i potenciar l’ensenyament, l’aprenentatge i la formació de diferents oficis per a joves de l’Alt Empordà que cursen estudis de formació professional i també per a persones treballadores de la comarca que volen millorar les seves habilitats laborals. L’acord posa en valor l’aposta ferma de la FSE per l’especialització i per la creació de noves oportunitats en l’àmbit de la formació professional a la comarca de l’Alt Empordà. En aquest sentit, l’any 2021, l’entitat tenia 27 convenis amb centres universitaris i de secundària per acollir estudiants en formació.

La Fundació Salut Empordà ha estat present en les dues edicions del Saló dels Oficis que ha organitzat la Fundació dels Oficis al castell de Sant Ferran, amb un estand per promocionar les pràctiques que realitzen els Tècnics en Cures Auxiliars d'Infermeria (TCAI). Aquests estudis de cicle formatiu de grau mig (CFGM) representen el gruix més important d’estudiants que acull la FSE. El curs acadèmic 2021-2022, hi va haver 51 joves rebent formació presencial d’aquesta disciplina en els centres de l’entitat. En l’àmbit assistencial, també es van realitzar pràctiques d’altres estudis de CFGM: Atenció sanitària (2) i Farmàcia i parafarmàcia (6). Pel que fa als estudis de cicle formatiu de grau superior (CFGS), es van acollir alumnes de Tècnic de laboratori (1), Anatomia patològica i citològica (3), Documentació i Administració sanitària (1), Laboratori de diagnòstic clínic i biomèdic (1) i Fabricació de productes farmacèutics (1).

A més dels estudis relacionats amb la sanitat, la FSE acull alumnes en pràctiques de CFGM no assistencials: Instal·lacions elèctriques i automàtiques (8), Gestió administrativa (3) i Sistemes microinformàtics i xarxes (1). I de CFGS, l’entitat va tenir dos joves que cursen estudis d’Administració i finances.

D’altra banda, el mateix curs acadèmic 2021-2022, a través del Pla de Transició al Treball dels ajuntaments de Figueres i l’Escala, es van poder incorporar 11 persones a fer pràctiques de neteja hospitalària i dues d’administratiu. Per mitjà del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), també hi va haver dues persones de l’àmbit de la gestió administrativa. I completa el llistat de joves en pràctiques a la FSE un estudiant de Batxillerat.

Per a Sergi Iglesia, director gerent de la Fundació Salut Empordà, “la prioritat de la FSE és que els joves de l’Alt Empordà puguin estudiar i formar-se al costat de casa sense necessitat de desplaçar-se lluny, ja que és l’única manera de garantir la igualtat d’oportunitats. És la nostra responsabilitat treballar perquè la comarca guanyi nous estudis de formació professional, i creiem que amb aquest acord podem sumar esforços per aconseguir-ho”.

Meritxell Garrido, directora de la Fundació dels Oficis, agraeix que “joves de l’Alt Empordà trobin en la FSE, l’empresa més gran de la nostra comarca, un entorn formatiu que els obre les portes a un futur laboral. L’entitat els ofereix la possibilitat de fer pràctiques en gairebé totes les famílies professionals, és per això que per a nosaltres és molt important crear sinergies amb la FSE”.