El risc de patir violència masclista "es multiplica entre dues i quatre vegades" entre les dones que tenen algun tipus de problema de salut mental. És la xifra que ha aportat aquest divendres el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, durant la cloenda d'una jornada organitzada pel Grup de Treball de Recerca en Dona i Salut Mental de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental, que s'ha celebrat a Girona. Argimon ha fet una crida a continuar treballant per detectar casos de violència masclista, especialment contra aquest col·lectiu. Alhora ha recordat els efectes "perjudicials" del confinament entre les víctimes de violència masclista, moltes de les quals van haver de viure "les 24 hores del dia" amb el maltractador.

Argimon ha afirmat que totes les formes de violència masclista (la física, la psicològica, la sexual, l'obstètrica, la digital i la vicària) "tenen una importància cabdal sobre la salut". En aquest sentit ha recordat que l'Organització Mundial de la Salut ho considera un problema de salut pública.

El conseller ha admès que el Govern té "uns reptes" a l'hora d'abordar aquests problemes. "Moltes vegades podem detectar els símptomes, com l'ansietat i la depressió, però, en canvi, ens pot costar més detectar la violència que hi ha darrere", ha manifestat.

Per això ha destacat el "repte afegit" de detectar els casos de dones que pateixen violència i, alhora, tenen un problema de salut mental.