Protecció Civil de la Generalitat ha fet una crida a la col·laboració i al compromís per evitar situacions de risc en l'entorn forestal i en vista de l'episodi de calor que es preveu aquest cap de setmana.

Segons han explicat en un comunicat, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha informat que les previsions indiquen que es podrà superar la temperatura màxima extrema durant les hores centrals del dia aquest cap de setmana --amb valors de 38 graus a ponent i 32 al litoral--, i l'episodi es preveu que acabarà dimarts.

Bombers de la Generalitat activarà un dispositiu de reforç preventiu, s'assegurarà l'operativitat de les Unitats de Comandament del cos i es reforçarà i s'activarà la Unitat del Grup de Suport Operatiu (Gros) i les unitats de Grups d'Actuacions Forestals (Graf).

De la seva banda, Agents Rurals reforçarà durant el cap de setmana la vigilància i els dispositius de prevenció d'incendis forestals a l'Àrea Regional de Barcelona i Girona, i duplicarà la vigilància des de l'aire amb l'activació d'un segon helicòpter del cos.

A l'Àrea Regional de Lleida també es reforçarà el dispositiu de la campanya de la sega, una activitat amb alt risc d'incendi associat, i han recomanat aturar l'activitat durant les hores de màxima insolació --de 14 a 17 hores--.

També s'han suspès 80 autoritzacions per fer activitats pel risc d'incendi i "es reforça la vigilància en entorns protegits, amb la previsió de poder activar el Pla Alfa nivell 3 a l'Alt Empordà".